Klaipėdiečiams – ukrainiečių filmų festivalis

Žinomas Ukrainos aktorius ir prodiuseris Daniilas Mireškinas į Lietuvą atvyko išleistas savo šalies vyriausybės. Jaunas vyras čia jau šį savaitgalį, spalio 29 ir 30 d., surengs Ukrainos filmų festivalį. Šeštadienį ir sekmadienį klaipėdiečiai galės pamatyti filmus, kuriais festivalio rengėjai nori supažindinti mūsų miesto žmones su Ukrainos žmonėmis, jų kultūra, kūryba ir pasaulėžiūra.

"Nenorime manipuliuoti karu, nenorime, kad mūsų gailėtų. Taip, mums reikalinga pagalba ir mes labai dėkingi už milžinišką palaikymą Lietuvos žmonėms, bet šį kartą norime labiau susipažinti, papasakoti apie save. Todėl kurdami festivalio repertuarą ieškojome įvairių temų filmų. Karo temos nevengsime, bet ir neakcentuosime. Bus ir komedijų, ir socialinių istorijų, žodžiu, programa labai įvairi", – teigė D.Mireškinas.

Festivalio filmai bus rodomi ne tik Klaipėdoje kino teatre "Arlekinas", bet ir Vilniuje, Kaune, kituose miestuose.

Prieš filmus ir po jų su žiūrovais bendraus D.Mireškino įsteigto labdaros ir paramos fondo "Тorban" pagalbininkai. Su klaipėdiečiais kalbės čia meistriškumo iš Valentino Masalskio besisemianti režisierė Marija Švarniova.

Karo temos nevengsime, bet ir neakcentuosime.

Festivalio rengėjai džiaugėsi, kad Vilniuje kino teatro savininkai nusprendė visus už bilietus gautus pinigus pervesti fondui. Žiūrovai galės paremti fondą nuskaitę informaciją apie jį nuo afišoje skelbiamo QR kodo.

D.Mireškinas pasakojo, kad paaukoti pinigai paskirstomi trims skirtingoms organizacijoms. Viena jų – šiuo metu didžiausią dėmesį skiria nuo karo nukentėjusiems vaikams.

Dalis pinigų skiriama organizacijai, padedančiai kariaujantiems kultūros atstovams. Artėjant žiemai juos būtina aprūpinti šiltais rūbais, specialia įranga, maistu.

Dalis fondo lėšų skiriama kariaujančių meno žmonių šeimoms. Praradę darbą ar išėję į karą kultūros žmonės paliko savo namiškius neaprūpintus.

"Į filmų peržiūras kviečiame ir Lietuvoje gyvenančius bei darbą turinčius ir saviškius paremti galinčius ukrainiečius. Net jei surinktos sumos nebus įspūdingos, mes nenusiminsime. Lietuva jau suteikė mūsų šaliai milžinišką visokeriopą paramą", – atviravo festivalio rengėjas.

Pats D.Mireškinas šiuo metu neturi jam įprasto darbo, jis jau dukart prašėsi priimamas į kariuomenę leisti ginti tėvynę. Dabar jis – rezerve ir lanko mokymus, šeimai duoną uždirba teikdamas pavėžėjimo paslaugas. Aktorius atviravo norįs palikti savo šeimą – žmoną – aktorę Kseniją Danilovą-Mereškiną ir dukrelę Vasilisą – Lietuvoje. Tada jis galėtų ramiai eiti kariauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Źmogus

Źmogus  portretas
Juk kitų filmų jau ir nebematome Tik Ukrainietiški .Bloga darosi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių