Klaipėdoje praūžė jubiliejinis Aludarių dienos festivalis: gera muzika, maistas ir gėrimai priviliojo tūkstančius

  • Teksto dydis:

Aludarių dienos festivalis Klaipėdoje dar kartą įrodė, kad ir vienos dienos linksmybės vasarą gali būti ne mažiau smagios ir įdomios. Jubiliejinis dešimtasis festivalis kvietė klausytis geros muzikos, ragauti, bendrauti, lankytojai išbandė įvairiausių pramogų.

Klaipėdoje savaitgalį iš visų Lietuvos kampelių susirinkę tūkstančiai geros muzikos, maisto ir alaus mėgėjų galėjo dar kartą įsitikinti, koks puikus vasarą gali būti gastronomijos ir gerų lietuviškų alternatyviosios muzikos grupių derinys.

Šiemet festivalio dalyvių ausis net trijose scenose džiugino „Solo Ansamblis“, „Baltic Balkan“, „Šventinis Bankuchenas“, „Garbanotas“, Rūta MUR, „Sisters On Wire“, Lukas Pilkauskas su grupe, „Free Finga“, „Gamka“, „Sraigės Efektas“ ir kt. Nuobodžiauti nė akimirkos neleido Markas ir Benas, geriau žinomi Hiparikų vardu.

Organizatorių nuotr. 

Alus ir maistas – niekaip neatsiejami dalykai, tad ir šį kartą festivalio dalyviai galėjo išbandyti įvairiausių gastronominių derinių, rinktis iš daugybės skirtingo gatvės maisto vagonėlių, kurių šiemet buvo net 20 – nuo picų, mėsainių ir grilio patiekalų iki egzotiškų kraštų virtuvių.

Organizatorių nuotr.

Mažvydas Matukas, „Švyturys Brewery“ aludaris, pastebi, kad šiųmetis festivalio jubiliejus sutapo su 240 metų švenčiančios alaus daryklos „Švyturys-Utenos alus“ jubiliejumi.

„Tradicijos mums labai svarbios. Labai vertiname ilgametę aludarystės patirtį, kurią pritaikome net šiais laikais, kai pramonėje įsigali technologijos. Mums labai svarbios vietos, kuriose ši aludarystės istorija buvo pradėta, tad šis festivalis, regis, negalėtų vykti niekur kitur kaip tik Klaipėdoje.

Organizatorių nuotr.

Labai vertiname atlikėjus ir maisto gamintojus, kurie jau ne vienus metus dalyvauja festivalyje ir be jo savo vasaros neįsivaizduoja. Galiausiai, be abejo, labiausiai vertiname žmones, kurie į festivalį kasmet renkasi vis gausiau, kasmet sugrįžta, jiems tai viena laukiamiausių kiekvienos vasaros pramogų. Atrodo, festivalio idėja kilo ką tik, o švenčiame jau dešimtąjį kartą, nes žmonėms ji labai patiko“, – sakė M. Matukas.

Organizatorių nuotr.

Kaip ir kasmet, festivalio lankytojai galėjo paragauti įvairiausių rūšių tradicinio ir kraftinio alaus, įvairių nealkoholinio alaus rūšių. Degustacijas rengė, alaus istoriją ir gamybos paslaptis pasakojo „Švyturys-Utenos alus“ daryklų ir kviestiniai ekspertai, aludariai. Tradiciškai buvo degustuojami ir eksperimentiniai gėrimai, kurių parduotuvėse nusipirkti kol kas nepavyks.

Organizatorių nuotr.

Festivalio organizatoriai kasmet į programą bando įtraukti kuo daugiau įvairių pramogų. Šiemet viena tokių tapo „Lusca Barbershop“ pasiūlyta galimybė vietoje nemokamai pasidailinti šukuoseną ir barzdą.

Be to, „Švyturys Brewery“ šiemet buvo atvira lankytojams – jie buvo raginami apsilankyti ekskursijose po alaus daryklą, susipažinti su tradicine alaus gamyba ir įvairiais Raudonų plytų alaus dirbtuvių eksperimentais.

Organizatorių nuotr.

Anot M. Matuko, ne veltui festivalio organizatoriai tiek daug kalba būtent apie alaus kultūrą – ji apima ne tik patį gėrimą, bet ir įvairias jį supančias veiklas, pramogas, amatus, maistą, muziką.

Organizatorių nuotr.

„Mes, kaip ir kasmet, festivaliu siekėme kilstelėti alaus kultūrą Lietuvoje, supažindinti žmones su naujais skoniais, gamybos būdais, norėjome, kad žmonės paeksperimentuotų derindami gėrimus ir maistą. Mums šis renginys yra būdas burti bendraminčių bendruomenę, kuriai patinka laiką leisti smagiai ir kultūringai, ragauti, bendrauti, klausytis geros muzikos“, – teigė aludaris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių