Mandolinos simboliu tituluojamas A. Avitalis užbūrė Klaipėdos publiką

  • Teksto dydis:

Spalio 26 dieną Klaipėdos koncertų salė sulaukė išskirtinio svečio – mandolinos virtuozas Avi Avitalis surengė nepamirštamą koncertą kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru. Šis „Grammy“ nominantas, vadinamas mandolinos genijumi, susirinkusiems pristatė intriguojančią programą, apjungiančią baroko ir šiuolaikinės muzikos elementus.

A. Avitalis, kuris savo muzikinę karjerą pradėjo su smuiku, atskleidė, kad mandolina, šiuolaikiniame muzikos pasaulyje tapusi nišiniu instrumentu, jam atvėrė naujas kūrybines erdves. „Mandolina kiekvienam klausytojui primena kažką artimo“, – sakė jis, pristatydamas savo programą, kurioje skambėjo tiek klasikinių kompozitorių, tiek šiuolaikinių autorių muzika.

Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas ir dirigentas Mindaugas Bačkus pažymėjo, kad šis koncertas – buvo išskirtinė galimybė klausytojams patirti muzikos stebuklą: „A. Avitalis suartina baroko muzikos grožį ir šiuolaikinio pasaulio raiškumą, suteikdamas unikalią patirtį. Džiaugiuosi, kad šia galimybe pasinaudojo ne vienas klaipėdietis ir uostamiesčio svečias .“

Koncertas paliko nepamirštamą įspūdį, o klausytojai, susirinkę į Klaipėdos koncertų salę, galėjo pasinerti į išskirtinę muzikos patirtį. Jei praleidote šį koncertą, pasimėgaukite išskirtiniais kadrais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių