Premjeroje „nulūžo“ Jolantos balsas

Šeštadienį žiūrovai, susirinkę į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą pažiūrėti Piotro Čaikovskio operos "Jolanta" premjeros, tapo unikalaus įvykio liudininkais – pagrindinio vaidmens atlikėjai staiga dingo balsas, jos partiją iš užkulisių atliko dainininkės mokytoja.

Galbūt ne visi žiūrovai būtų pastebėję, kad kažkas atsitiko, jei spektaklio metu į užkulisius nebūtų nubėgusi garbaus amžiaus moteris.

Tie žiūrovai, kurie spektaklį stebėjo su žiūronėliais, atkreipė dėmesį į Jolantos vaidmenį atlikusios Julijos Aleksejevos sumišimą. Jauna moteris stengėsi neparodyti, kad kažkas atsitiko, bet jos balsas skambėjo nebe taip, kaip iki tol.

Netrukus dainininkė tik žiopčiojo, balsas sklido iš užkulisių. Nuskambėjus paskutiniams akordams, nusilenkti publikai dainininkė pakvietė ir tą pačią spektaklio metu per salę bėgusią moterį. Tai buvo J.Aleksejevos mokytoja, buvusi pasaulinio lygio dainininkė, pastaruoju metu dirbanti pedagoge Liudmila Monastyrskaja.

"Moterų balso klostės yra ypač jautrios. Natūralu, kad panašiai kaip sporte dainuojant pasitaiko traumų. Nuo to niekas nėra apsaugotas. Kartais taip nutinka ir per spektaklį. Pats mačiau Kaune, kaip vieną vaidmenį atliko du dainininkai, nes pirmajam staiga dingo balsas. Tik didieji pasaulio teatrai gali sau leisti mokėti didžiulius pinigus dubleriams. Mūsų šalyje tai pernelyg daug kainuotų, – pasakojo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas. – Šiuo atveju dainininkė labai stengėsi, panaudojo per daug jėgų. Sekmadienį medikai jai rekomendavo nedainuoti. Jei ji dainuos šio spektaklio metu Vilniuje, nežinia, ko galima tikėtis, balsas gali dingti keliems mėnesiams ar net visam gyvenimui. Kiekvienas dainininkas turi žinoti tokius dalykus, labiau patyrusieji moka save patausoti."

Pirmojo premjerinio spektaklio metu ketvirtadienį ir iš pradžių šeštadienį nebuvo jokių požymių, vertusių nerimauti dėl dainininkės balso.

Tiesa, pirmojo veiksmo viduryje J.Aleksejevos mokytoja ir salėje buvęs Vladimiras Prudnikovas pajuto, kad dainininkės balsas gali nutrūkti.

Ji nutilo per antrąjį veiksmą itin sudėtingo dueto metu. Tai buvo labai rimta trauma.

Dirigentas sprendžia, ar spektaklį nutraukti, ar leisti dainininkui jį pabaigti.

Spektakliui Vilniuje iš užsienio pakviesta kita dainininkė. Sausį šią partiją atliks Klaipėdos muzikinio teatro solistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dainavo is uzkulisu ne Liudmila Monastyrskaja, o Marina Shaguch... Bent jau jei rasote, tai bukite patikrine informacija o ne siaip sau, isgirdau is kazko ir parasau straipsni.

sekundė

sekundė portretas
Čiudakovos mistika veikia.....

Laima

Laima portretas
Negali būti, kad ne vienos repeticijos metu atsakingi už kalbos kultūrą asmenys nepastebėjo lietuvių kalbos klaidų spektaklio metu žiūrovams demonstruojamame vertime. Aš nesu lietuvių kalbos mokytoja, bet manau,kad elementarių, akis badančių klaidų ten neturėtų būti...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių