Renginiai – ir baltų vienybei paminėti

Klaipėdoje šį savaitgalį vyks net keli renginiai, skirti baltų kultūrai ir vienybei, bus švenčiamas ir rudens lygiadienis. Skambės Lietuvos ir Latvijos chorų dainos, pasirodys šokių grupės, muzikuos kapelos. Klaipėdiečių taip pat lauks tradicinis bagažinių turgus bei rudens mugės „Švyturio“ arenoje.

Kaip jau tapo įprasta, bagažinių turgus Klaipėdoje vyksta kas antrą mėnesio savaitgalį. Tad ir šiandien, rugsėjo 21-ąją, 10 val., prie „Švyturio“ arenos nusidrieks eilė prekiautojų, siūlysiančių tiek rankų darbo, tiek ir buitinių, namams bei sodui skirtų prekių, drabužių, žaislų.

Pačioje „Švyturio“ arenoje vyks dvi nemokamos mugės. 10 val. prasidės Lietuvos mados ir grožio kūrėjų mugė, kurioje bus prekiaujama drabužiais, kosmetikos priemonėmis, taip pat bus gausaus asortimento vaikams – drabužių, žaislų, dovanų idėjų bei stilingų namų interjero detalių.

Taip pat 10 val. čia veiks mugė, ieškantiems darbo, kurioje vyks konsultacijos su specialistais. Šie ne tik patars, pasiūlys idėjų, bet ir atsakys į dominančius klausimus.

15 val. uostamiesčio Teatro aikštėje vyks tradicinė XX šventė „Baltų kultūros banga“. Dalyvaus Latvijos Aizkrauklės ansamblis „Aš ateisiu“ ir „Spidala“, Latvijos Kuldigos savivaldybės Alsungos gyvenvietės kapela „Suitu muzikanti“, šokių ansamblis „Suiti“, Latvijos Saldus kapela „Spelmani“, Klaipėdos tautinių kultūrų centro ukrainiečių kultūros centro „Rodyna“ nariai, Klaipėdos bendruomenės namų ansambliai „Klaipėda“, „Albatrosas“, „Spingsulė“. Taip pat dalyvaus ir Klaipėdos apskrities dekoratyvinių paukščių klubo nariai, surengsiantys balandžių parodą ir saliutą.

Sekmadienį, minint Baltų vienybės dieną, Žvejų rūmuose 16 val. vyks chorinės muzikos koncertas, kuriame dalyvaus šeši Latvijos ir Lietuvos chorai.

Rudens lygiadienis bus minimas ir Klaipėdos rajone. Agluonėnų etnografinėje sodyboje (Klojimo g. 9, Agluonėnai) šeštadienį 12 val. vyks rudens teatro festivalis. Bus rodomi spektakliai tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Rugsėjo 22 d. 12 val. Lapiuose, kaimo turizmo sodyboje „Prie šaltinio“, vyks Avikirpio šventė, kurios metu vyks edukacijos ir pamokos.

Taip pat sekmadienį, Juodkrantėje, Gintaro įlankoje, vyks rudens lygiadienio šventė. 19.30 val. susirinkusiųjų lauks Luko Tarvainio, „Giedružės“ ir „Aušrinės“ atliekama muzika, pasakojimai apie gintaro istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fikcija

Fikcija portretas
Kokia cia vienybe? Nematom lat iu estu tv

Šaunuoliai Braliukai

Šaunuoliai Braliukai portretas
Jau kelis metus vis taikau į tokius renginius patekt ir juos pamatyt. Turiu pasakyt kad latviukai kur kas geresni dainorėliai ir šokėjėliai už mūsiškius vietinius dažnai apgailėtinus saviveklininkus, kurie dažniausiai apsiriboja tik pensininku kontingentu. Ir dar nelabai kokybišku..O latviukai kad ,,pavaro ''tai gražu ne tik klausyt bet ir žiūrėt. Atgaiva širdžiai nuvargintai belekokio atlikimo

.

. portretas
geras renginys,reikalingas. Baltu vienybes taip truko senaisiais laikais del iv. priezasciu: skirtingas tikejimas, atejunai, neprotingos valdovu sajungos ir pasiputimas. gal dabar vienoda isorine gresme suteiks vadams isminties ir sumazins arogancija?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių