Klaipėdiečiams apie civilinę saugą – ne tik teoriškai

Klaipėdiečiams, norintiems įgyti žinių apie civilinę saugą, bus rengiamos ekskursijos. Jų metu bus kalbama apie pasiruošimą ekstremaliosioms situacijoms, priedangas, evakuaciją, apsaugos punktus. Žadama, kad informacija bus ne tik teorinė, bet ir praktinė. Užsiėmimus miestiečiams ves Lietuvos Raudonojo Kryžiaus (LRK) Klaipėdos skyriaus savanoriai.

Pasak LRK Klaipėdos skyriaus Savanorių koordinatorės Civilinės saugos programoje Valdos Plisienės, savanorių komanda pamažu renkama, o ją surinkus žmonės bus apmokyti. Koordinatorė taip pat nurodė, koks šių užsiėmimų tikslas.

„Informuoti žmones, kaip pasiruošti ekstremalioms situacijoms, kad jie suprastų, jog šias situacijas gali sukelti tiek gamta, tiek žmogus. Žmonės išsigąsta, kad ruošiamės karui. Tikrai ne. Ruošiamės visoms įmanomoms situacijoms. Pavyzdžiui, neseniai Klaipėdoje kilo gaisras, žmonėms reikėjo pagalbos. Yra daug informacijos, bet, būkime teisingi, teoriją nelabai skaito. Tad norime žmones pakviesti į praktinius užsiėmimus“, – paaiškino V. Plisienė.

Bus kalbama ir apie penkių žingsnių programą, planą, kurio šeimos nariai turėtų laikytis ištikus nelaimei, ir panašiai. Ekskursijų pasirinkimų bus ne vienas, tad klaipėdiečiai galės rinktis tai, kas jiems aktualu.

„Visi apie tai žinodavo, praktikuodavo, o dabar tai tarsi užmigęs reikalas. Niekas nieko apie tai nežino, tad mūsų pagrindinis darbas – informuoti, šviesti, kad yra tokia programa ir kad kiekvienas esame atsakingas už save ir savo artimą“, – priminė V. Plisienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebėr kantrybės

Nebėr kantrybės portretas
Kokios po paraliais priedangos? Kur slėptuvės, kur gelbėjimosi priemonės ir technika? Su sulužusia, nusenusia technika toli nenuvažiuosi… Butaforija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių