Aukos delfinariumo nepasiekė

Žmonių pastangos palengvinti delfinų gyvenimą eina perniek. Lietuvos jūrų muziejus per tris mėnesius iš telekomunikacijų bendrovių atgavo vos trečdalį žmonių suaukotų pinigų.

Pinigų sumažėjo

Rugpjūčio 2-ąją Smiltynėje vyko akcija-koncertas "Padovanok delfinui šypseną", kurį tiesiogiai transliavo televizija. Koncerto metu atlikėjai ragino žmones skambinti ir aukoti, kad delfinariumas galėtų pagerinti sąlygas gyvūnams, taip pat įsigyti būtinos medicinos įrangos.

Galutiniais duomenimis, žmonės paaukojo 375 752 litus, nors iš pradžių buvo skelbiama, jog ši suma didesnė – 397 661 litas.

Pasak skambučius fiksavusios ryšio operatorės bendrovės "Mediafonas" rinkodaros vadybininkės Rūtos Stankevičiūtės, tiksliausius duomenis apie paaukotą pinigų sumą turi ryšio operatorius.

"Skirtumas gali susidaryti, jei žmonės neteisingai aukojo – paskambinę telefonu neišklausė įrašo ir skambutis neužsifiksavo", – aiškino R.Stankevičiūtė.

Laukia apmokėtų sąskaitų

Nors nuo koncerto dienos praėjo trys mėnesiai, telekomunikacijų įmonės į delfinariumo sąskaitą pervedė tik 133 731 litą. Dvi bendrovės – "Bitė" ir "Teo" – esą nepervedė nė vieno paaukoto lito.

"Atsiimti pinigus iš bendrovių sudėtinga. Reikia prašyti, priminti. Laiškų labirintai", – teigė Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė.
Pasak įmonės "Omnitel" ryšių su visuomene grupės vadovės Daivos Selickaitės, jei aukoję žmonės laiku apmoka sąskaitą už mobilųjį ryšį, pinigus paramos gavėjai gauna greitai – per pusantro – du mėnesius nuo aukojimo momento.

"Delfinariumui kiekvieną mėnesį siunčiame ataskaitą apie apmokėtus skambučius. Iš jų matyti, kad vartotojai sumokėjo 99 proc. paaukotų pinigų. Tačiau delfinariumas neatsiuntė prašyto dokumento ataskaitoje nurodytai sumai, kuriuo remiantis pagal sutartį turėtų būti pervedami pinigai. Gavę dokumentą iš karto juos pervesime", – aiškino D.Selickaitė.

Anot N.Puteikienės, minėtas dokumentas įmonei yra išsiųstas. Pasak D.Selickaitės, likęs mažiau nei 1 proc. sumos delfinariumą pasieks, kai vartotojai, rugpjūčio 2 dieną išreiškę norą paaukoti lėšų, apmokės sąskaitas.

Įmonės "Bitė", remiančios ir toliau žadančios remti delfinus, kurių vienas pavadintas Bitės vardu, atstovės Rūtos Latinytės teigimu, pinigai muziejui nepervesti dėl organizacinių priežasčių. Pasak jos, dabar tvarkomi reikalingi dokumentai.

Pirks medicininės įrangos

Už žmonių suaukotus pinigus delfinariumas planuoja įsigyti medicininės įrangos delfinų sveikatos būklei tirti, filtrinę vandens terpę vandens kokybei gerinti, apmokėti dalį koncerto organizavimo išlaidų.

"Kai gausime visus pinigus, spręsime, ką reikia pirmiausia įgyti. Esame dėkingi žmonėms, kurie mums paaukojo pinigų", – dėkojo N.Puteikienė.


Telekomunikacijų bendrovės pervedė pinigų delfinariumui

"Omnitelis" – 34 469 litus / nesumokėjo 112 233 litų
Tele2 – 99 262 litus / nesumokėjo 11 129 litų
Bitė – 0 litų / nesumokėjo 101 023 litų
"Teo" – 0 litų / nesumokėjo 17 636 litų

Įranga, kurią planuoja pirkti delfinariumas, ir jos kaina

Atsparus vandeniui echoskopas, kuriuo tikrinami delfinų vidaus organai –130 tūkst. litų.
Atsparus vandeniui bronchoskopas, kuriuo tikrinami delfinų kvėpavimo takai ir bronchai – 200 tūkst. litų

Du medicininiai stovai, skirti echoskopui ir bronchoskopui padėti – po 1000 litų
Svarstyklės gyvūnams vandenyje sverti – 5000 litų
Filtrinė terpė, užtikrinanti vandens, kur gyvena gyvūnai, kokybę – 80 tūkst. litų.
Vandens sistemai patobulinti reikalingos detalės – 200 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: delfiunariumaspaaukoti pinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jola

Jola portretas
Tai aferistai, negalima prasidėti su tokiais...

Immoral

Immoral portretas
tikiuosi visi geranoriškai išsiaiškins ir pinigėliai bus ten kur ir turi būti.

Urlaganas

Urlaganas portretas
Tai jog bite senai merdi jau senai buvo aisku.Dabar jie paaukotus pinigus praplaus,o po kiek laiko perves ir delfinariumui.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Tebevyrauja šiltas ruduo
    Tebevyrauja šiltas ruduo

    Įsibėgėjus spaliui, Klaipėdoje ruduo vis dar džiugins šiltais orais. Sinoptikai kai kuriomis savaitės dienomis prognozuoja nedidelį lietų, stipresnius vėjo gūsius, tačiau šalnų tikimybė – labai maža. Išlįs ir saulė, t...

  • Kada elektros kaina Lietuvoje kris?
    Kada elektros kaina Lietuvoje kris?

    Ar elektros kaina Lietuvoje gali kristi? Šį klausimą, matyt, yra uždavę daugelis, ypač po Rusijos sukeltos energetinės krizės, kai kainos visoje Europoje – taip pat ir pas mus – šovė į neregėtas aukštumas. Gera žinia...

    10
  • Mediciną stumia į privačias rankas?
    Mediciną stumia į privačias rankas?

    Klaipėdos miesto poliklinikoje įdarbinus tris specialistus, kurių poreikis yra didelis, jų paslaugas dėl biurokratinių formalumų atsisako apmokėti Teritorinė ligonių kasa. Įstaigos ir miesto vadovai šokiruoti, esą tokiu būdu nemokama medici...

    28
  • Klaipėda ieško Kalėdų eglutės: jau žinoma ir įžiebimo data
    Klaipėda ieško Kalėdų eglutės: jau žinoma ir įžiebimo data

    Kalėdiška, prasminga ir išskirtinė Klaipėdos miesto tradicija puošti tikrą, žmonių dovanotą žaliaskarę jau devintus metus beldžiasi į klaipėdiečių širdis. Klaipėdos centrine eglute taps tikras, natūralus medelis, kur...

  • Nuogalius Senamiestyje šokiravo: vos neužspringau
    Nuogalius Senamiestyje šokiravo: vos neužspringau

    Klaipėdiečiai stebėjo neįprastą vieno vyriškio kelionę Tiltų gatve. Pilietis vidurdienį per Senamiestį patraukė visiškai nuogas ir basas. ...

    38
  • Prie kačių namelio – šiukšlynas
    Prie kačių namelio – šiukšlynas

    Laukininkų gatvėje prie kačių namelio kažkas specialiai išpylė šiukšlių. Nors netoli yra atliekų konteineriai, tai teršėjams buvo nė motais. Išdraikyti popieriai ir kitos atliekos rėžia akį čia gyvenantiems klai...

    2
  • Paliatyviosios pagalbos dieną – instaliacijos
    Paliatyviosios pagalbos dieną – instaliacijos

    Jau penktus metus Klaipėdoje minima Pasaulinė paliatyviosios pagalbos diena. Ta proga šalia Pilies tilto atsirado meninių instaliacijų, simbolizuojančių gyvenimo nepastovumą. ...

    2
  • Absurdiška situacija gydymo įstaigoje: medikai pateko į pinkles
    Absurdiška situacija gydymo įstaigoje: medikai pateko į pinkles

    Klaipėdos poliklinika, net kai trūksta medikų, rado naujų darbuotojų. Bet šie pateko į pinkles. Gydytojai negali išrašyti kompensuojamųjų vaistų, neturi teisės siųsti atlikti tyrimų. Tegali rašyti rekomendaciją š...

    5
  • Pribloškė piktavalio poelgis: dešroje – baterija ir vinis šuniukams
    Pribloškė piktavalio poelgis: dešroje – baterija ir vinis šuniukams

    Šunų mylėtojus pribloškė piktavalio poelgis – kažkas primėtė dešros gabalų, kuriuose buvo vinis ir baterija. ...

    15
  • Uostamiesčio rudeninėms gėlėms – beveik 86 tūkst. eurų
    Uostamiesčio rudeninėms gėlėms – beveik 86 tūkst. eurų

    Šią savaitę uostamiestyje vasarinės gėlės pradėtos keisti pirmosioms šalnoms atsparesniais augalais. Planuojama, kad rudeniniam miesto apsodinimui savivaldybė išleis beveik 86 tūkst. eurų. ...

    1
Daugiau straipsnių