Darbuotojų saugai ir sveikatai – nemokamos pirštinės

Klaipėdoje organizuota originalia akcija vakar konsultacijų kompanija "SDG" siekė atkreipti klaipėdiečių dėmesį, kad jų saugumu darbe turi rūpintis ne tik darbdaviai, bet ir patys darbuotojai.

Šilutės plento ir Smiltelės gatvės sankryžoje į darbą važiuodami klaipėdiečiai, stabtelėję prie spalvingai apsirengusių kompanijos "SDG" darbuotojų, maloniai nustebo gavę dovanų – darbo pirštines. Jos buvo pažymėtos specialiais lipdukais, primenančiais, jog kiekvienas darbe turi save saugoti.

Klaipėdoje buvo išdalyta 500 porų pirštinių. Kompanija "SDG" tokią akciją organizavo 10 šalies miestų. Iš viso buvo išdalyta 5 tūkst. porų pirštinių.

Tokia akcija organizuota neatsitiktinai – vakar buvo minima Pasaulinė darbuotojų saugos ir sveikatos diena, dar žymima kaip Žuvusiųjų ir sužalotų darbe atminties diena.

Bendrovių darbuotojų sauga ir sveikata besirūpinanti konsultacijų kompanija "SDG" įvairiomis akcijomis šią dieną pažymi jau trečius metus.

Anksčiau ji leisdavo specialius plakatus, informuojančius apie būtinybę užtikrinti darbuotojų saugą ir sveikatą, įvairiose bendrovėse vesdavo mokymus ir seminarus.

"Šiųmetės akcijos tikslas buvo atkreipti dėmesį, kad pasirūpinti darbuotojo sauga ir sveikata yra ne tik darbdavio pareiga, kuri plačiai aprašyta ir įteisinta dabar galiojančiuose teisės aktuose. Kiekvienas darbuotojas taip privalo pasirūpinti, kad jo darbo vieta būtų saugi, kad jis dirbtų su reikalingomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis, kad jo sveiko sulauktų šeima, kad galimybė įvykti nelaimingam atsitikimui būtų sumažinta iki minimumo", – sakė kompanijos "SDG" projektų vadovė Rūta Jasienė.

Pasaulinė darbuotojų saugos ir sveikatos diena pirmąkart paminėta 2001m. Tarptautinės darbo organizacijos iniciatyva. Šios dienos ištakos siekia dar 1989 m., kai balandžio 28-ąją Tarptautinę žuvusiųjų ir sužalotų darbe atminties dieną pirmą kartą paminėjo Amerikos ir Kanados darbo žmonės. Ją tarptautinių profesinių organizacijų iniciatyva dabar pažymi per šimtą pasaulio šalių.

Bendrovė "SDG" – jau septintus metus sėkmingai dirbanti konsultacijų kompanija, kuri teikia darbuotojų saugos ir sveikatos, darbo santykių konsultacijų paslaugas. Pagrindinis bendrovės tikslas – darbuotojų saugos ir sveikatos būklės įmonėse gerinimas. Pernai kompanija pateko tarp dešimties geriausių Europos įmonių, įvertintų Europos verslo apdovanojimu Ruban d’Honneur "Už dėmesį klientams".

"Klaipėdos" inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių