Dėl dumblo aikštelių - į ministeriją

Užteršto dumblo aikštelės problemą sprendė trijų ministerijų valdininkai.

Pas aplinkos ministrą Gediminą Kazlauską vakar susirinko Susisiekimo ir Ūkio ministerijų atstovai, uostininkai.

Pasak pasitarime dalyvavusio apskrities viršininko Arūno Burkšo, itin uostamiesčiui opus užteršto dumblo aikštelės klausimas turėtų spręstis Vyriausybės strateginiame komitete.

"Ne tik dėl aikštelės, bet ir dėl normatyvų dumblo užterštumui nustatyti. Pasaulyje tam tikrų chemikalų koncentracija kubiniame metre leidžiama tūkstančius kartų didesnė nei Lietuvoje. Reikėtų gerai pasvarstyti, ar nebloginame savo valstybės ekonominės padėties", – tikino apskrities viršininkas.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas panaikino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai išduotą leidimą valyti akcinės bendrovės Vakarų laivų gamykla dokus ir gramzdinti iškastą gruntą Baltijos jūroje, remdamasis naujais normatyvais.

"Reikėtų griežtai atskirti, kas yra tikrai užterštas gruntas. Bet kokio "brudo" pilti į jūrą negalima. Tai, kas leidžiama, reikia skandinti, o ko neleidžiama, privalu saugoti. Mano galva, labiausiai šios aikštelės atsiradimu turėtų rūpintis Uosto direkcija ir Susisiekimo ministerija", – aiškino apskrities viršininkas.

Pasitarime nutarta, kad visus pasiūlymus dėl problemos sprendimo koordinuos Susisiekimo ministerija.

"Aš akcentvau, kodėl nėra vykdomas 2006 m. Vyriausybės nutarimas. Atrodo, kad dėl problemos sprendimo buvo viskas padaryta, tačiau matome, kad aikštelės vis nėra. Svarbu, kad po metų susitikus mes nebūtume tokioje pačioje padėtyje, kai niekas nepadaryta", – tikino A.Burkšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių