Didelės milžino „Costa Pacifica“ baimės

Trečią kartą šį sezoną uostamiestyje viešėjusiu kruiziniu laivu „Costa Pacifica“ buvo galima grožėtis ne tik iš tolo. Lainerio vizito metu jo trapas buvo nuleistas ir miesto žiniasklaidos atstovams. Tačiau ekskursijos organizatoriai, regis, patys išsigando šio sumanymo.

Laive ketinę apsilankyti žmonės turėjo ne tik pateikti asmens duomenis – prieš pat vizitą papildomai paprašyta nurodyti ir visų lankytojų tautybę bei gimimo vietą.

Primygtinai pabrėžta, jog bus negalima kalbinti nei įgulos narių, nei juo labiau turistų. Tačiau apie laivą pažadėjęs papasakoti „Costa Pacifica“ atstovas paskutinę minutę tai padaryti atsisakė.

Susidarė įspūdis, jog laive gerbiami tik tie, kurie moka pinigus. O kruizas veikiausiai nepigus, nes pats laivas įrengtas tarsi nedidelė Las Vegaso kopija.

Šis jūrų milžinas beveik identiškas liūdnai pagarsėjusiam laineriui „Costa Concordia“, per kurio avariją nuskendo 35 žmonės. Viduržemio jūroje ant borto pavirtusį laivą tebelanko turistai.

Daugiau nei 290 m ilgio „Costa Pacifica“ yra didžiausias iš visų kruizinių laivų, kurie šią vasarą užsuko į Klaipėdą.

Jame vienu metu gali plaukti 3,7 tūkst. keleivių, įgula – daugiau nei 1 tūkst. žmonių. Laivas – 13 aukštų, jame – 15 liftų, yra teatro, kino salės, kazino, baseinai. Lainerio interjeras – tarsi milžiniškas orkestras, kur atsispindi muzikiniai akcentai – natos, smuiko raktai, ant liftų durų nutapytos violončelės ir panašiai.

Laivas priklauso italų kompanijai „Costa“, kuri turi 14 kruizinių laivų, juose dirba 14 tūkst. įgulos narių.

„Costa Pacifica“ – vienas didžiausių kompanijos lainerių. Jo dvynys – „Costa Sirene“ kruizinis laivas.

Planuojama, kad kitais metais „Costa Pacifica“ į Klaipėdą užsuks net 6 kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių