Dubysos gatvėje grius nelegalios gyventojų tvoros

Dubysos gatvės rekonstrukcija keturioms klaipėdiečių šeimoms gerokai pagadins nervus. Žmonės bus priversti nusigriauti jų namus juosiančias tvoras, kurias pasistatė nelegaliai.

Šis faktas paaiškėjo, kai prasidėjo Dubysos gatvės ruožo tarp Taikos prospekto ir Minijos gatvės rekonstrukcija.

Remontuojant gatvę, ji turi būti praplatinta. Tačiau paaiškėjo, kad tai gali būti sudėtinga, nes keli klaipėdiečiai, gyvenantys Dubysos gatvėje, tvoras pasistatė ne ant jiems priklausančios, bet valstybinės žemės, kurios ir reikia platesnei gatvei. Savivaldybės atstovai tikino, jog žemės praplėsti gatvei užteks, tačiau šalia naujai nutiestų šaligatvių ir tų tvorų bus labai siauros žaliosios juostos.

Tyrimą dėl savavališkai valstybinėje žemėje pastatytų tvorų pradėjo Klaipėdos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyrius. Jo specialistai nustatė, jog žemę užsigrobė ir tvoras joje pasistatė keturi klaipėdiečiai.

Jie buvo iškviesti pasiaiškinti, pateikti įrodymus, jog tvoros pastatytos legaliai. Į instituciją teikėsi atvykti tik du iš keturių kviestų gyventojų.

„Kitiems dviem dar kartą išsiuntėme kvietimus. Tačiau esmės tai nekeičia. Visiems keturiems klaipėdiečiams bus surašyti savavališkos statybos aktai“, – teigė Klaipėdos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Regina Šolienė.

Per mėnesį specialistai turi surašyti reikalavimą nusigriauti valstybinėje žemėje pastatytas tvoras ir nurodyti terminą, per kurį darbai turi būti atlikti.

Jei klaipėdiečiai tokiems reikalavimams nepaklus, bus kreipiamasi į teismą. Jis gali ne tik įpareigoti nugriauti nelegalius statinius, bet ir skirti baudą už reikalavimų nevykdymą.

R.Šolienės teigimu, Dubysos gatvėje savavališkai žemę užgrobę gyventojai jau kreipėsi į savivaldybę, kad ji leistų nusipirkti valstybinės žemės, ant kurios stovi jų tvoros.


Šiame straipsnyje: Dubysos gatvėgatvių remontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintas

Gintas portretas
Kertu lažybų, kad savivaldybė nesugebės tų tvorų įveikti.

2

2 portretas
jo, as ir ta pati manau=)

todel

todel portretas
...todel, kad ten stovi,, tūzų'' tvoros
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių