Garažas uostamiestyje virto nematomu

Valstybinės institucijos nesugeba sukontroliuoti nelegalių garažų savininkų. Prekybos uosto seniūnaitis Ruslanas Schneiderat beveik dvejus metus kovoja, kad tokio statinio neliktų Švyturio gatvėje. Žinia iš savivaldybės, kad garažas pašalintas, nuramino tik trumpam. Paaiškėjo, kad statinys stovi ten, kur stovėjo.

Valstybinės institucijos nesugeba sukontroliuoti nelegalių garažų savininkų. Prekybos uosto seniūnaitis Ruslanas Schneiderat beveik dvejus metus kovoja, kad tokio statinio neliktų Švyturio gatvėje. Žinia iš savivaldybės, kad garažas pašalintas, nuramino tik trumpam. Paaiškėjo, kad statinys stovi ten, kur stovėjo.

Keturi savininkai nukėlė

R.Schneiderat vadinamajame Vitės rajone stovinčiais garažais susidomėjo prieš pustrečių metų, kai pradėjo eiti seniūnaičio pareigas.

„Apėjau teritoriją norėdamas pasižiūrėti, kokias problemas reikės spręsti, sužinoti, kas čia vyksta. Už akių užkliuvo metaliniai garažai. Pradėjau klausinėti žmonių, kam jie priklauso. Gyventojai pasakojo, kad garažai stovi seniai, o jų savininkų nėra“, – prisiminė seniūnaitis.

Tada R.Schneiderat pradėjo domėtis, ar statiniai netoli daugiabučių namų pastatyti legaliai. Paaiškėjo, kad ne. Seniūnaitis ėmėsi veiksmų, kad garažai būtų pašalinti.

„Pirmiausia kreipiausi į savivaldybę. Ši nukreipė į Nacionalinę žemės tarnybą. Ant garažų buvo iškabinti įspėjimai. Keturi garažai buvo pašalinti be problemų maždaug per mėnesį. Atvažiavo savininkai ir išsivežė. Tačiau du dar liko“, – pasakojo seniūnaitis.

Anot R.Schneiderat, garažo, esančio Gulbių gatvės 2 kieme, šeimininkų nepavyko nustatyti. Klaipėdos savivaldybė nurodė, kad jį ketinama pašalinti, kai bus atliekama Švyturio gatvės rekonstrukcija.

Pateikė melagingą informaciją

Daugiau klausimų seniūnaičiui kilo dėl garažo, esančio netoli Švyturio gatvės 10 namo. Statinys toliau stovi, nors jo savininkas nustatytas, o valstybinės institucijos problemą žino.

„Į Nacionalinę žemės tarnybą kreipiausi praėjusių metų pradžioje. Jos specialistai tvirtino, kad garažą turi nukelti savininkas. Tačiau situacija nesikeitė. Toliau myniau šios tarnybos slenksčius. Galiausiai man buvo pasakyta, kad su savininku sutarta, kad garažas bus patrauktas prieš naujus metus, tačiau jau ir kitų naujų sulauksime, o jis tebestovi“, – pasakojo seniūnaitis.

Kadangi Nacionalinė žemės tarnyba nepasirūpino, kad garažas būtų pašalintas, R.Schneiderat vėl kreipėsi į savivaldybę. Gautas atsakymas seniūnaitį pribloškė.

„Rašte nurodyta, kad garažą prie Švyturio gatvės 10 namo nukėlė jo savininkas. Pamaniau, kad gal neseniai statinys pašalintas. Tačiau nuvažiavus į vietą paaiškėjo, kad objektas tebestovi. Nesuprantu, kodėl man pateiktas melagingas atsakymas“, – stebėjosi seniūnaitis.

R.Schneiderat pabrėžė, kad garažas stovi toje pačioje vietoje. Jis tik perdažytas – iš rudo tapo žalias.

„Gal bandė užmaskuoti ir priderinti prie žolės. Keista ši situacija. Kaip tarnybos negali priversti žmogaus nukelti nelegalaus garažo?“ – klausė seniūnaitis.

Klaipėdietis apie realybės neatitinkantį atsakymą pranešė ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorei Juditai Simonavičiūtei. Anot vyro, vadovę taip pat nustebino situacija. Ji žadėjo viską išsiaiškinti.

Atsiras garažų masyvai

R.Schneiderat pats bandė pakalbėti su garažo savininku, tačiau nesėkmingai. Susitikti su juo nepavyko.

„Kiek kartų ėjau, niekas durų neatvėrė. Gal taip pasitaikė, kad jo nebuvo namie“, – svarstė klaipėdietis.

Seniūnaičio nuomone, be leidimo stovintys garažai kelia pavojų. Juose gali būti laikoma bet kas: slepiamos vogtos mašinos, bomba ar ginklai.

„Niekas nežinos, kas yra jų viduje. Tokių garažų neturėtų būti. Visi tokie statiniai turi būti užregistruoti. Juk yra garažų bendrijos. Ten savininkai moka mokesčius. Vieni kitus pažįsta. Nelegaliuose garažuose gali patį velnią laikyti. Įvyks nelaimė, o valdžia sakys, kad niekas tokio klausimo nekėlė“, – dėstė klaipėdietis.

R.Schneiderat atkreipė dėmesį, kad tokie garažai naudojami ne pagal paskirtį. Jau nukeltuose statiniuose buvo laikomi ne automobiliai, o malkos, sendaikčiai.
Seniūnaitis spėjo, kad ir likusiuose garažuose automobilių niekas nestato. Prie Švyturio gatvėje esančiojo nėra net prievažos. Jis pastatytas ant žalios vejos.

Pasak R.Schneiderat, toks pavyzdys gali užkrėsti ir kitus: „Žmonės mato, kad institucijos nesugeba pasirūpinti, jog garažas būtų nukeltas, ir sugalvos patys šalia pasistatyti. Gali išdygti visas masyvas“.

Niekam neatidaro durų

Atsakymą į R.Schneiderat paklausimą parengusi Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Gružienė tvirtino, jog informaciją, kad netoli Švyturio gatvės 10 namo esantis garažas nukeltas, gavo iš Nacionalinės žemės tarnybos.

„Kreipėmės į ją, kad vykdytų kontrolę. Tai jos funkcija. Tarnyba bendravo su garažo savininku. Ji nurodė, kad garažas nukeltas. Mes šią informaciją pateikėme seniūnaičiui“, – pasakojo specialistė.

Kilus nesusipratimui, R.Gružienė pati pradėjo aiškintis situaciją. Vyriausioji specialistė apsilankė vietoje, kur stovi garažas.

„Buvau informuota, kad savininkas garažą perkėlė į kitą vietą – sau po langais. Tačiau jis tikrai stovi ne nurodytoje vietoje, o prie mokyklos stadiono kampo. Bandžiau eiti ir pas patį garažo savininką. Šis manęs neįsileido. Kaimynai sakė, kad jis išvis niekam durų neatidaro“, – pasakojo vyriausioji specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruslanai negrazu!

ruslanai negrazu! portretas
Griauni svetimus garazus nors pats kasdien vaziuoji per Birzos tilta (su lengvaja auto eismas draudziamas) o ir nesakyk kad butu nuomos verslas visiskai legalus... Gyvunu zargonu tariant "viena letena laizai o kita grauzi"

Vaje vaje

Vaje vaje portretas
kokia negerooooooovė! :D;:D.Atrodo jau tokia blogybė-toliau nėra kur..Gal tas ratas-snederatas geriau kovotų dėl miestą bjaurojančios ir Kauno gaujų suręstos dangoraižių porelės?Na tos centre K raidės formos.TIE PASTATAI PASTATYTI DEKLARUJANT KAD TEN STATOMI GARAŽAI.LEIDIMAI TAIP PAT IŠDUOTI STATYTI BŪTENT JUOS.Paskelbta,kad ,,neteisėta" ,,negalima",bet kas išto-greitai įsigaliojus senaties terminui viskas pataps ,,zakonno":D)).Tad kviečiu visokius gaudančius rinkimams pasireklamavimą šneideratus ir kitus panašius besipiktinančius smulkme, kibti į protestus ir padaryti tvarką būtent ten, kur jos tikrai reikia.

emigr@nt

emigr@nt portretas
O nugriauti nebande....?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių