Girulių medžiai virto malkomis

Miestiečius piktina kirtimai Girulių miške už Vasaros estrados. Tačiau miškininkai tikina, kad tai tik skurstančių medžių retinimas.

Dviračius minti ir bėgioti mėgstantys klaipėdiečiai pašiurpo abipus dviračių tako išvydę sukrautus rąstus.

Kretingos urėdas Antanas Baranauskas tikino, jog gyventojai be reikalo muša pavojaus varpus. Esą menkaverčių ar skurstančių medžių iškirtimas prilygsta miško ugdymui.

„Ši teritorija valyta turbūt pirmą kartą. Tai einamieji kirtimai, yra projektai ir viskas atliekama legaliai. Labai džiaugiuosi, kad žmonėms rūpi miškas, tačiau turiu patikinti, jog tai vadinamosios C klasės medienos kirtimas“, – tikino A.Baranauskas.

Pasak jo, užstelbti ir skurstantys medžiai tik išnaudoja dirvožemyje susikaupusias maisto medžiagas, todėl ir būtina miškus retinti. Kaip teigė miškininkas, 10 ha plote iškirsta 110 kubinių metrų medienos. Kadangi visa mediena iš didžiulio ploto suvežta į vieną vietą, žmonėms gali pasirodyti, kad vykdomi dideli kirtimai.

"Reikėtų nuraminti gyventojus, Girulių miške nėra masinių kirtimų. Mes privalome saugoti tiek augmenijos, tiek ir gyvūnijos buveines, todėl niekas nesikėsina iškirsti miško drastiškai. Tokiame kaip Girulių miške gali būti rekreaciniai kirtimai – tai gražesnių vietų atidengimas žmogaus akiai“, – tikino Kretingos miškų urėdijos urėdas A.Baranauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimas

rimas portretas
O kodel mediena sukrauta prie dviraciu tako? Atsakau: siuo taku sunki misko technika isves mediena, bet tai transporto priemonems uzdrausta, stovi zenklai. Ar tiems besmegeniams miskininkams viskas leidziama. Kur ziuri eismo prieziuros tarnyba, miesto ir parko valdininkai? Kas nuvalys takus nuo siuksliu?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių