Gyventojus kviečia išsakyti nuomonę

Daugiabučių namų administratorių, kuriuos paskyrė savivaldybė, kadencija artėja į pabaigą. Tokių namų gyventojai kviečiami gerai pagalvoti ir apsispręsti, kas toliau turėtų prižiūrėti jų turtą.

Administratorių, kuriuos daugiabučiams namams paskyrė savivaldybė, kadencija baigiasi gruodį. Pastaroji truko penkerius metus.

„Gyventojus kviečiame išsakyti savo poziciją, kas turėtų prižiūrėti jų daugiabučius namus“, – ragino Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Sprendimui pakeisti administratorių ar įkurti bendriją turi pritarti dauguma – 50 proc.+1 būstų savininkų.

„Tokiu atveju savivaldybė organizuotų konkursą, kas prižiūrės namą. Būstų savininkai gali ir patys nurodyti savo išsirinktą administratorių. Jei gyventojai neišsakys savo nuomonės, prižiūrėtoją daugiabučiui namui vėl paskirs savivaldybė“, – informavo vicemeras.

A.Šulcas atkreipė dėmesį, kad būstų savininkai priimti sprendimą pakeisti administratorių gali bet kada. Procedūros, ką reikia daryti, yra numatytos.

Tačiau paprastai gyventojai, kai reikia apsispręsti dėl daugiabučio namo administratoriaus, nebūna aktyvūs.

„Jie geriau palieka spręsti viską savivaldybei. Netikiu, kad ir dabar būtų sujudimas“, – abejojo vicemeras.

Klaipėdoje yra apie 2 tūkst. daugiabučių namų. Apie 500 yra įkūrę bendrijas. Pasak A.Šulco, šis procesas yra sulėtėjęs. Per metus įkuriamos vos kelios bendrijos.

Vicemero teigimu, Klaipėdoje daugiabučius namus daugiausia administruoja privačios įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daugiabučių administravimo centras

Daugiabučių administravimo centras portretas
Padedu name įkurti bendriją

sofint

sofint portretas
Mes gyvename Kaune, prie ko čia Klaipėda, tai ir rašykit apie Kauno problemas ar klausimus

Jule

Jule portretas
Jei Jus zinotumet ,kaip valdos trugdo atidaryt bendrija,tai baisu,bet neturetu taip buti?Noreciau paklaust,kaip prisiprasyt savivaldybes atstovo,kad dalyvautu steigiamajame susirinkime?Kodel nieks neateina,kaip suprantu cia poros valandu uztektu tikrai,Net ,kai name yra savivaldybes socialiniu butu jie nedalyvauja ka jau kalbet jei visi privatus,Ar ir vel nera ,kad ranka ranka plauna......(izeist nenorejau)...Sunku oi sunku iseit is valdu,kas nera susidures tai nezino.Gal p.Sulcas galetu atsakyt kodel nedalyvauja savivaldybes darbuotojas?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių