Į neįgaliojo vietą – be gėdos: automobilio savininkui nė motais net rašteliai

Laukininkų gatvės 29 namo kieme jau kelias savaites neįgaliojo vietoje stovi kažkieno automobilis. Jo savininkui buvo paliekami rašteliai, raginantys mašiną pašalinti, tačiau tai nesuveikė. Čia savo automobilį statantis neįgalusis priverstas ieškotis kitos vietos. Dėl tokių pažeidimų šiemet Klaipėdoje jau skirta šimtai baudų.

Apie problemą pranešta miesto savivaldybei. Pranešimas registruotas rugsėjo 6-ąją.

„Automobilis pastatytas neįgaliųjų vietoje. Palikti rašteliai nepadėjo. Savininkas prie automobilio nebuvo jau keletą savaičių. Neįgalus mūsų namo gyventojas negali statyti savo automobilio į jam priklausančią vietą“, – teigė susirūpinęs klaipėdietis.

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos, kontrolės ir prevencijos skyriaus atstovų teigimu, gavę administracinį nusižengimą įrodančią medžiagą arba užfiksavę, kad automobilis stovi vietoje, kuri pagal Kelių eismo taisykles (KET) priklauso asmenims su negalia, pareigūnai tokios transporto priemonės valdytojui taiko Administracinių nusižengimų kodekse (ANK) numatytas administracines nuobaudas.

„Vadovaujantis ANK, administracinio nusižengimo protokolai už tokius pažeidimus dažniausiai surašomi administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui nedalyvaujant. Savivaldybės administracijos įgalioti pareigūnai šiais metais yra surašę per 350 administracinio nusižengimo protokolų už sustojimą ir stovėjimą vietose, kuriose gali stovėti tik skiriamuoju ženklu „Asmuo su negalia“ arba asmens su negalia automobilio statymo kortele pažymėtos transporto priemonės“, – teigė savivaldybės atstovai.

350 – tiek surašyta administracinio nusižengimo protokolų už automobilių sustojimą ir stovėjimą neįgaliųjų vietos.

KET nesilaikantys pažeidėjai paprastai tikina esą nepastebėję aikštelėje pastatyto skiriamojo ženklo „Asmuo su negalia“.

„Transporto priemonės anksčiau ar vėliau yra patraukiamos iš tokių vietų, dažniausiai tą pačią dieną. Pranešimų apie atvejus, kai transporto priemonės tokiose vietose paliekamos ilgesniam laikui, gaunama labai retai. Dažniausi paaiškinimai dėl tokių pažeidimų – nepastebėjo kelio ženklo arba nerado kitos vietos, todėl transporto priemonę pastatė trumpam ir tikėjosi niekam nesutrukdyti“, – paaiškino specialistai.

Ar Laukininkų gatvės daugiabučio kieme neįgaliojo vietoje stovintis automobilis bus pašalintas, nepranešama, tačiau viliamasi, kad bus susisiekta su jo savininku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joo

joo portretas
... ką veikia policija? ką Vaitkus veikia ir biudžetinės įstaigos apmokamos iš mokesčių mokėtojų????

tt

tt portretas
... kažkada teko matyti bendruomenės reakciją į tokius proto neįgalius, tiesiog, užpylė visą kibirą dažų ir viskas, paviešino! Viešinkite yoytube ir rofykite šitą urodą

London. Old Kent Rd. SE1

London. Old Kent Rd. SE1 portretas
Teisingai cia raso kad lietuviai DEBILU ir paskutiniu DURNIU tauta. Padekit ta ,,invalido,, BMV, prakeikti dejuotojai. Supi.S.tie.ms lietuviams viskas blogai bet patys bijo pirsta pajudinti. Anglijoje ar Airijoje ji i trecia diena sudegintu ir kaltu niekas neieskotu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių