Į uostamiesčio mokyklas – daugiau moksleivių

Mokslo metų pradžia šiemet neįprasta – uostamiesčio centre važinėjo kartingai, aidėjo būgnai. Kitokie bus ir patys mokslo metai – mokinių, kurių šiemet rekordinis skaičius, mokyklose laukia išbandymai dėl koronaviruso grėsmių.

Lietuvininkų aikštėje į pirmąją simbolinę pamoką susirinkę mokiniai ir jų tėveliai nedėvėjo apsaugos kaukių, tik vienas kitas jomis dengė veidą.

Mokslo ir žinių diena pasitikta pilna aikšte šventės dalyvių. Pradinukus ir vyresnių klasių mokinius sveikino Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Tai ir yra gyvenimas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas nedalyvavo renginyje, nes šiuo metu kovoja su koronavirusu. Tačiau meras siuntė linkėjimus ir sveikinimus iš namų.

A.Cesiulis džiaugėsi, kad šie mokslo metai Klaipėdoje – rekordiniai.

„Šiandien mokyklos duris atveria labai daug   moksleivių – net 21 tūkstantis. Šešiais šimtais moksleivių daugiau negu pernai“, – džiaugėsi vicemeras A.Cesiulis.

Jis moksleiviams linkėjo naujų ryšių, iššūkių, pasitikėjimo vienų kitais, o vyresniesiems linkėjo šiais metais sutikti pirmąją meilę.

„Gyvename ne pačiais linksmiausiais laikais, tačiau gyvenkime ir žiūrėkime į priekį. Šiandien yra Rugsėjo 1-oji – naujų ryšių, naujų pasiekimų, naujų iššūkių šventė. Moksleiviams linkiu džiaugtis tuo, kad esate čia, kad esate sveiki, kad turite geras mokyklas, gerus mokytojus, turite perspektyvas. Reikia džiaugtis, kad bendrausite susitikę po vasaros nesimatymo. Gal net sutiksite pirmąją meilę, užmegsite ilgalaikius ryšius. Tai ir yra gyvenimas. Jūs esate mūsų valstybės ateitis, todėl mokėkite būti atviri, džiaukitės, pasikliaukite vieni kitais“, – kalbėjo vicemeras A.Cesiulis.

Susirinkusius moksleivius sveikino Šv. Kazimiero parapijos klebonas Rolandas Karpavičius ir Klaipėdos švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė, ji paskelbė mokslų metų pradžią uostamiestyje ir pakvietė visus į pamokas.

Šiemet Rugsėjo 1-oji paminėta su muzika ir šokiais. Skambant grupės „Perkūnija“ būgnų garsams, tradiciškai aikštę papuošė mokyklų ir miesto vėliavos.

Klaipėdos miesto vėliavą garbė suteikta nešti Jūrų kadetų mokyklos auklėtiniams.

Pirmokus pasveikino „Pajūrio kartingai“,  dovanodami vėjo malūnėlius. Kartingai šįsyk važinėjo ir pačioje Lietuvininkų aikštėje.

Moksleivius savo pasirodymais sveikino dainos studija „Keberiokšt“ ir šokių ansamblis „Junga“. Renginį vainikavo atlikėjo Donato Montvydo koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Klaipėdoje gyventojų mažėja,miestas sensta o iš kur tų mokinių padaugėjo.

:(

:( portretas
Nuotraukų tik vos 4 teišstenėjote...?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių