Ilgametį triūsą vainikavo knyga


Logopedų bendruomenę sujudino neseniai pasirodęs jų kolegių – ekspertės Stasės Vilkienės ir metodininkių Vitalės Verpečinskienės bei Eglės Novogrodskienės bendras darbas – metodinė knyga "Garsų tarimo mokymas". Tokio pobūdžio vadovėlio Lietuvoje iki šiol nebuvo.

Klaipėdietė logopedė S. Vilkienė, šiais metais mininti 50 metų darbo praktikos sukaktį, kartu su kolegėmis V.Verpečinskiene ir E.Novogrodskiene išleido vadovėlį
logopedams.

Leidinys išsiskiria tuo, kad jame pateikti artikuliacinės mankštos pratimai su nuotraukomis ir įvairiausi praktiškai išbandyti garsų tarimo mokymo metodai ir būdai.

"Manyčiau, jog šis leidinys taps kiekvieno logopedo parankine knyga, kurioje kiekvienu konkrečiu atveju specialistas ras reikiamą sprendimą. Sutrikusi vaikų kalba – neišsenkanti tema, o bandant ištaisyti mažųjų šneką susiduriama su nesibaigiančiais sunkumais", – pristatydama leidinį kalbėjo V.Verpečinskienė.

Lietuvoje yra apie 2 tūkst. logopedų. O kiek vaikų vargina kalbos sutrikimai, esą net sunku suskaičiuoti. Tačiau S. Vilkienė tvirtino, kad tokių mažylių daugėja. Viena iš priežasčių – tėvai vis mažiau ir mažiau  laiko skiria vaikams.

Naujas leidinys turėtų praversti ir atkakliems tėvams, kurie patys pasiryžę savo vaikui padėti išmokti gražiai ir taisyklingai kalbėti. Šioje knygoje pateikiami garsų tarimo pratimai, kurie yra suprantami ne tik specialistams, bet ir tėvams.

"Logopedai, kurie jau skaitė ir analizavo šį vadovėlį, labai džiaugiasi. Jie teigė, kad leidinyje viskas aiškiai išdėstyta. Knyga ypač vertinga jaunoms kolegėms, kurios dar tik susiduria su mažųjų pacientų kalbos sutrikimais ir galbūt ne visada žino, kokį garsų tarimo mokymą reikėtų taikyti konkrečiu atveju", – dėstė S. Vilkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių