Kaimynų šventėje – džiaugsmingas šurmulys

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą, gegužės 31-ąją, klaipėdiečiai šventė Europinę kaimynų dieną. Šios dienos paminėjimą pirmą kartą uostamiestyje gyventojams dovanojo bendrovė „Mano BŪSTAS“. Šventės metu organizatoriai kvietė ne tik megzti naujas pažintis, dalintis įspūdžiais, bet ir žaisti žaidimus bei nemokamai skanauti paruoštų vaišių.

Klaipėdoje – draugiški gyventojai

Renginys prasidėjo 17 val. Taikos pr. 88, 88A ir Alksnynės g. 3 namų kieme. Kiekvieną atvykusį svečią „Mano BŪSTO“ atstovai pasitiko su baltais ir žaliais balionais bei kvietė prisijungti prie šventės ragaujant ledų, karštų spurgų, kukurūzų burbuolių, spragėsių bei atsivėsinant paruoštais gėrimais.

Gyventojai net pasitiesė pledus ant pievos. Mažieji nenustygo vietoje, tad žaidė edukacinius žaidimus, ypač patiko žaisti mediniu bokštu, bandant išimti vieną kaladėlę iš bet kurios bokšto vietos taip, kad šis nenuvirstų.

Kiti klausėsi muzikos, kalbėjosi su kaimynais, žaidė su savo augintiniais. Iš viso šventėje dalyvavo apie 500 žmonių.

Kvietė: „Mano BŪSTO“ atstovės klaipėdiečius pasitiko su baltais ir žaliais balionais, kuriuos įteikė atvykusiesiems. Organizatorių nuotr.

Pasak „Mano BŪSTO“ Klaipėdos verslo atstovavimo grupės vadovės Julijos Gedminienės, uostamiestyje šis renginys vyko pirmą kartą, tačiau veikiausiai ne paskutinį.

Norime suburti kaimynų bendruomenę, kad jie bendrautų, kadangi viena mūsų vertybių – bendruomeniškumas.

„Mums Kaimynų diena yra itin svarbi, kadangi mūsų klientai mums – patys svarbiausi. Tokią didelę šventę mes turėjome 2020-aisiais, po pandemijos ji nevyko, o praeitais metais Kaimynų šventė buvo surengta Vilniuje. Tąsyk šventės akcentu tapo maisto fiesta, didžėjus, žaidimai. Buvo labai smagu. Šiais metais nusprendėme pradžiuginti Klaipėdą, kadangi čia yra labai daug puikių, nuoširdžių ir bendruomeniškų klientų. Pasirinkome šį namų kvartalą, nes čia labai draugiški kaimynai. Manome, kad tęsime šią tradiciją“, – teigė J. Gedminienė.

Skatino susipažinti ir bendrauti

Namų kvartale Taikos pr. daugelis daugiabučių administruojami „Mano BŪSTO“, tad ne tik minėtų namų gyventojai, bet ir visi aplinkiniai buvo kviečiami į šventę. Apie tai skelbė skelbimai daugelyje laiptinių.

Pasak J. Gedminienės, šia švente siekiama suburti kaimynų bendruomenę, kad panašias šventes jie tęstų savarankiškai, esant galimybėms – bent kartą per mėnesį.

„Norime suburti kaimynų bendruomenę, kad jie bendrautų, kadangi viena mūsų vertybių – bendruomeniškumas. Pagrindinė mūsų idėja – kad kaimynai susitiktų vienoje erdvėje ir susipažintų, bendrautų, praleistų kartu laiką. Mes pasirūpinome lauko žaidimais, kad būtų kuo užsiimti, taip pat paruošėme maisto ir muzikos, kad galėtų pašokti. Tad pagrindinė misija – kad visi bendrautų, gerai praleistų laiką ir kad jie patys tęstų šią tradiciją, kad susitiktų vieną kartą per mėnesį pabūti kartu ar vienas pas kitą užeitų kavos. Norime skatinti bendravimą ir bendradarbiavimą“, – sakė „Mano BŪSTO“ atstovė.

Gyventojai džiaugėsi švente

Kaimynų dienoje dalyvavę gyventojai neslėpė gerų emocijų. Kalbinti susirinkusieji vienbalsiai tvirtino, kad tokios sueigos skatina ne tik bendruomeniškumą, bet ir draugystę.

Skanumynai: vaišės šventės dalyviams – nemokamos. Organizatorių nuotr.

„Tikrai labai smagi šventė. Džiaugiuosi, kad ji vyksta šalia mano namų ir kad turiu puikią progą susitikti su kaimynais, pabendrauti, pasidalinti naujienomis“, – renginio metu kalbėjo ne vieną dešimtį metų čia gyvenanti Genutė.

Jai antrino ir su dviem mažamečiais vaikais fiestoje dalyvavusi Jūratė. Moters teigimu, tokių švenčių reikia daugiau ir dažniau.

„Puiki idėja, gera nuotaika, šaunūs kaimynai. Nors čia gyvenu ne pirmus metus, bet tik šiandien susipažinau su dalimi kaimynų. Vadinasi, tokios iniciatyvos išties naudingos ir reikalingos“, – kalbėjo Jūratė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių