Kaip prasilenkti su mamyte?

Kai kurios problemos kyla ne tik iš nežinojimo, bet ir dėl perdėto susireikšminimo ar paprasčiausio mandagumo stokos. Brandaus amžiaus klaipėdietė dalijosi patirtimi bendraujant su supermamyte paplūdimyje.

Paprastai taip vadinamos jaunos mamos, perdėtai reaguojančios į viską, kas susiję su jų vaikais. Joms būdingas ir ypatingas kategoriškumas.

Diskusijos tema – aktuali, nes panašių ir dar įdomesnių istorijų papasakojo ir kitos į pokalbį įsitraukusios moterys.

Viena jų dalijosi patirtimi, kaip buvo priversta suabejoti savo teisumu, kai išgirdo replikų iš vežimėlius pajūrio taku stumiančių jaunų moterų.

Įrašo autorė pasakojo porą mėnesių gyvenanti pajūryje ir dažnai einanti pasivaikščioti taku, kuris nėra pažymėtas juostomis.

Moteris iš vaikystės prisimena nurodymą kelyje pėsčiajam laikytis kairės, tai yra eiti prieš atvažiuojantį transportą. Taip ji vaikštinėja ir taku, kuriuo kartais į vilas važiuoja ir automobiliai.

Tačiau vieną dieną įrašo socialiniuose tinkluose autorė pasakojo buvusi aprėkta vežimėlį stumiančios supermamytės, esą ji einanti ne savo puse ir trukdanti eismui.

Moteris sutriko ir nusprendė kitą kartą eiti kita to paties tako puse. Bet, lyg tyčia, vėl priešais sutiko ateinančią jauną moterį su vežimėliu. Ir ši nenutylėjo – aprėkė nepažįstamąją tikindama, kad ji eina ne ta tako puse.

Neaptarinėdama bendravimo ypatumų moteris atviravo sutrikusi – o gal tikrai yra taisyklės, kuriomis būtina vadovautis vaikštinėjant tokiais takais?

Kelių policininkai patikino, kad pėsčiųjų takuose, kurie nėra sužymėti specialiomis juostomis pėstiesiems ir dviratininkams, nėra taisyklės, kuria puse eiti. Jeigu iš priekio ateina žmogus, derėtų tiesiog mandagiai prasilenkti.

Net Kelių eismo taisyklėse, kur apibrėžtos pėsčiųjų pareigos, nėra nurodyta, kurios tako pusės derėtų laikytis. Jose tiesiog rašoma, kad pėstieji privalo eiti tik tokiu taku. Tai reiškia, jeigu takas nėra pažymėtas, žmonės gali eiti ta puse, kuria jiems patinka arba yra patogiau.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos specialistas Aivaras Žalkauskas patikino: „Vaikštant tokiais takais, viskas priklauso nuo žmonių sąmoningumo ir mandagumo. O jeigu takas yra padalintas ir pažymėta, kuria puse turi eiti pėstieji, o kuria važiuoti dviratininkai, labai aktualu laikytis šių nurodymų. Jeigu einantį dviračiams skirta juosta žmogų dviratis partrenkia, pėsčiasis ir bus kaltas“, – priminė pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jeigu jus tai paguos-

jeigu jus tai paguos- portretas
apsauke jus, tad pylos negavo vyras ar kitas artimasis. gaila kad pyktis teko jums...

Ką daryt jeigu

Ką daryt jeigu portretas
Tokios mamytės važinėja su vežimėliais/eina DVIRAČIŲ TAKU ir dar po dvi. Jeigu pasakai, kad čia dviračiams takas - tai ką nematai ,kad mes su vaikais. Labai daug žmonių vaikšto dviračiu taku prie Vasaros estrados link Girulių. Šalia nutiestas pėsčiųjų takas, bet eina dviračiu taku.

Anonimas

Anonimas portretas
O vyrams su jom gyventi reikia.... :)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių