Klaipėda F2 vandens formulių čempionatui – pasiruošusi

Jau rytoj, rugpjūčio 16-ąją, antrą kartą istorijoje Klaipėdoje prasidės F2 vandens formulių pasaulio čempionatas. Tarp gausybės pasaulio sportininkų dėl nugalėtojo titulo uosto akvatorijoje kausis ir penki lietuviai. Žadama, kad žiūrovai šiemet išvys dvigubai daugiau formulių, profesionalių sportininkų ir įmantrių jų manevrų.

Klaipėda – atvira renginiams

Čempionatas truks rugpjūčio 16–17 dienomis. Pasak Klaipėdos vicemerės Linos Šukytės-Korsakės, tokiems kaip šis renginys Klaipėda – visuomet atvira ir pasiruošusi.

„Labai džiaugiamės, kad vyks šis gražus, tarptautinis renginys, kurį stebės viso pasaulio šio sunkaus sporto mėgėjai. Didžiulis bolidų gausmas – vėl uosto akvatorijoje. Klaipėdiečiai ir Klaipėdos svečiai galės pamatyti, kokia tai galinga jėga“, – sakė vicemerė ir palinkėjo visiems gražios šventės.

Anot jos, savivaldybėje jau diskutuojama ir apie kitus tarptautinius renginius.

Vestos Jašinskaitės nuotr.

„Šito renginio tikrai labai laukiame ir kitais metais. Savivaldybėje jau diskutuojama ir apie kitus tarptautinius renginius. Pasigirsiu, buvo atvykę ir F1 dalyviai, kurie norėtų Klaipėdoje daryti renginį. Taip, kad mes esame atviri“, – neslėpė L. Šukytė-Korsakė.

Trumpam pamiršta taisykles

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas akcentavo, kad pasiruošimas čempionatui vyko sklandžiai ir profesionaliai.

„Uostas –  sudėtingas kompleksas, čia yra labai daug taisyklių, nusistovėjusių dalykų, kurių pažeisti negalima. Bet štai yra dvi dienos, kada uostas tampa paaugliu išdykėliu, kada taisyklės dedamos į šoną. Tikiuosi, kad rytoj ir poryt nebus vietos, kur nebūtų žmogaus. Sėkmės visiems, saugių lenktynių ir labai gerų rezultatų“, – palinkėjo A. Latakas.

Vestos Jašinskaitės nuotr.

Susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas pasidžiaugė, kad būtent Klaipėdoje jau antrus metus iš eilės vyks šis čempionatas ir pažymėjo, kad tai – pagrindinis vasaros sporto renginys uostamiestyje.

Lietuvos motorlaivių federacijos prezidentas Karolis Ramoška visos komandos, motorlaivių federacijos ir „F2 united“ vardu įteikė simbolines padėkas L. Šukytei-Korsakei, A. Latakui, Susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui, M. Tarnauskui ir Klaipėdos vadovui Arvydui Vaitkui.

„Šiais metais turėsime dvi klases – F2 ir F4. Turėsime vandenyje trigubai daugiau veiksmo, kadangi matysime F4 klasės net kelias varžybas per dieną, tai reiškia, kad bus dar daugiau veiksmo vandenyje, dar daugiau emocijų, adrenalino tiek žiūrovams, tiek sportininkams ir, žinoma, žymiai daugiau laivų“, – tikino K. Ramoška.

Dalyvaus penki lietuviai

F2 ir F4 klasių vandens formulių pasaulio čempionato etapuose ketina dalyvauti 37 sportininkai iš 12 pasaulio valstybių. Lietuvai F2 klasės varžybose atstovaus Edgaras Riabko ir Egidijus Dagilis, o F4 klasėje varžysis Paulius Stainys, Nida Kilinskaitė, Gintaras Marcinkus. F4 klasės sportininkai yra jaunesni ir plaukia trumpesniais laivais, kurie išvysto apie 40 km/val. lėtesnį greitį nei F2 laivai.

E. Riabko teigė, kad prieš vykstant į čempionatą buvo apėmęs jaudulys, tačiau atvykęs į Klaipėdą jaučiasi ramiai.

Vestos Jašinskaitės nuotr.

„Šiemet labai džiaugiuosi, kad po dviejų etapų buvau top trejetuke. O dėl sėkmės šiuose vandenyse dar negaliu pasakyti, kol neįvyko varžybos“, – tikino E. Riabko ir pridūrė, kad šioms varžyboms ruošėsi stropiai.

Žiūrovai varžybas galės stebėti nemokamai iš skirtingų zonų, supančių lenktynių trasą.


Šeštadienio programa

10.30 val. F4 treniruotės.

12 val. F2 apšilimas.

13.30 val. F4 kvalifikacinės varžybos.

15.30 val. F4 lenktynės Nr. 2.

17 val. F2 finalinės varžybos.

18.15 val. Apdovanojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių