Klaipėdiečiai neprisišaukia žolės pjovėjų

Smiltelės gatvės gyventoja, neapsikentusi pro langą matomos peraugusios žolės, susiruošė ieškoti dalgio. Šalia jos namo styro miesto valdžios užmiršta pieva.

Pieva – lyg niekieno?

„Aš iš kaimo kilusi, man tokie darbai nebaisūs. Bet kur dabar mieste dalgį surasti? Aplink namą žolę neseniai nušienavo, o kiek tolėliau ji jau kelius siekia“, – pasakojo Smiltelės gatvės 12 namo gyventoja.

Moteris kreipėsi į namo administratorių – įmonę „Vingio valdos“.

„Namų valdoms priklauso šienauti tik kiemus. Ir iš tiesų, aplink namą viskas nupjauta, o vos už poros metrų styro didžiausia žolė“, – stebėjosi klaipėdietė.

Moteris kreipėsi į savivaldybę ir paprašė paaiškinti, kodėl Smiltelės gatvėje styro apleistas trikampis, kurio niekas nešienauja.

„Šioje vietoje iš tiesų yra didžiulė pieva. Ir kiekvienais metais kyla problemos. Čia žolė pradedama šienauti tada, kai savivaldybės rangovas nušienauja pagrindinius takus, viešąsias erdves“, – aiškino įmonės „Vingio valdos“ direktorė Birutė Jevdokimenko.

Akis bado juodosios dėmės

Įmonės „Mano būstas LT“ Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys tikino, kad kiekvienais metais uostamiestyje susidaro savotiškos juodosios dėmės, kurios lieka be priežiūros.

„Ne tik Smiltelės gatvėje, bet ir įmonės „Jūros būstas“ administruojamų namų teritorijoje yra tokių vietų“, – tikino M.Genys.

Prie Baltijos žiedo esą taip pat yra teritorija, kuri ilgai laukia žolės šienautojų.

„Manyčiau, kad savivaldybė nesusižiūrėjo, kiek ir kokias vietas reikia šienauti. Kartais gyventojai kreipiasi ir mes nušienaujame. Tačiau tam, kad nebūtų tokių juodųjų dėmių, tereikia paskelbti konkursą ar apklausą ir išsirinkti, kas tokias teritorijas tvarkys. Jei niekas šioje vietoje nešienauja žolės, vadinasi, niekas ir šiukšlių nerenka“, – pastebėjo M.Genys.

Šienavimui išleido 130 tūkst. litų

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė aiškino, kad po gyventojos skambučio miesto tvarkytojai pažadėjo nušienauti užmirštą plotą.

„Tokių juodų skylių nėra daug, bet kasmet vis išlenda. Matyt, šį gabaliuką praleido, nes miestas jau baigiamas šienauti. Gal tik vienas kitas plotelis liko nešienautas“, – aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

I.Šakalienės teigimu, žolės šienavimo darbams išleista apie 130 tūkst. litų.

„Reprezentacinės vietos jau du kartus nušienautos. Tačiau per metus Atgimimo ar Karlskronos aikštės turi būti šienaujamos 12 kartų“, – aiškino I.Šakalienė.

Šiais metais namų kiemus numatyta šienauti 3 kartus, o visas miestas turės būti nušienautas 4 sykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KlaipedaKaimas

KlaipedaKaimas portretas
Kaimieciai, siena nusisienaukite :P

k

k portretas
Kiekvienais metai yra tuos juodos vietos. Bet savivaldybei nerūpi kas kur. Namų valdos turi gera atsakyma "Ne mūsų teritoriją".

abc

abc portretas
kiekvienas stengiasi pridengi savo uzpakali. naturalu, jeigu savivaldybe kazka praleido, kazka pamirso....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių