Klaipėdos licėjus – pirmaujančių gimnazijų gretose

Licėjaus mokiniai ir toliau garsina uostamiestį mokslo pasiekimais. Šiemet gimnazija pagal mokinių laimėjimus nacionalinėse bei respublikinėse olimpiadose bei aštuntokų standartizuotų testų rezultatus vienintelė iš uostamiesčio mokyklų pateko į šalies geriausiųjų  trejetuką.


 

Licėjaus mokiniai ir toliau garsina uostamiestį mokslo pasiekimais. Šiemet gimnazija pagal mokinių laimėjimus nacionalinėse bei respublikinėse olimpiadose bei aštuntokų standartizuotų testų rezultatus vienintelė iš uostamiesčio mokyklų pateko į šalies geriausiųjų  trejetuką.

Skelbia aukštas pozicijas

Žurnalo "Reitingai" pristatytame Lietuvos geriausių mokyklų sąraše Klaipėdos licėjus tapo antras pagal mokinių laimėjimus įvairių mokslo sričių nacionalinėse bei trečias pagal laimėjimus tarptautinėse olimpiadose.

Taip pat nacionaliniu lygiu itin aukšti ir aštuntų klasių mokinių pasiekimai. Pagal praėjusių mokslo metų aštuntokų matematikos, istorijos, lietuvių kalbos skaitymo bei rašymo standartizuotų testų rezultatus uostamiesčio licėjus užima antrą vietą šalyje.

Mokyklos direktorė doc. dr. Regina Kontautienė teigė: "Mokykloje dirba vaikus mylintys, kūrybingi, savo darbą puikiai išmanantys pedagogai. Licėjuje taikoma autorinė mokymo sistema sudaro galimybes aukščiausių asmeninių mokslo rezultatų siekti kiekvienam čia besimokančiam – ir tiems, kurie geba daugiau nei reglamentuoja mokymo programa, ir tiems, kurie patiria mokymosi sunkumų. Darbas pagal mokinių pasiekimus suformuotose mobiliose grupėse, pagilintos įvairių mokomųjų dalykų programos, konsultacijos po pamokų padeda pasiekti aukščiausių mokslo rezultatų".

Licėjaus mokiniai džiaugiasi, kad čia dirbantys mokytojai negaili savo laiko ir stengiasi padaryti viską, kad net ir sunkiausi mokslo dalykai atrodytų patrauklūs ir jiems suprantami. Mokinių nuomone, ypač gerai, kad tiek ruošiantis olimpiadoms, tiek brandos egzaminams, nereikalinga korepetitorių pagalba.

"Mokausi čia jau trylika metų, todėl jaučiuosi savas. Ši mokykla turi ypatingą, jaukumo suteikiantį dalyką – ji yra maža. Mokinių skaičius klasėse nedidelis, todėl mokytojas žino kiekvieno mūsų poreikius. Pavyzdžiui, man reikėjo patobulinti skyrybos įgūdžius, todėl lietuvių kalbos mokytoja skyrė papildomų individualių konsultacijų, kurių metu dirbome dviese. Tik labai svarbu suprasti pačiam, kad rezultatas priklauso nuo tavęs", – dalijosi mintimis Klaipėdos licėjaus prezidentas ir mokinių savivaldos vadovas Dominykas Kerpė.

Jam pritarė ir aukštų įvertinimų chemijos srityje pasiekęs abiturientas Adomas Danilevičius: "Mokytojai čia – vieni geriausių, visuomet noriai padeda siekti užsibrėžtų tikslų. Mokiniai čia motyvuoti, nebijo tiksliųjų mokslų, padeda ir palaiko vienas kitą, kiek galėdami".

Pagerbti mokslo lyderiai

Praėjusią savaitę licėjaus mokslo, meno ir sporto lyderiai bei jų pedagogai buvo pagerbti mokyklos Mėlynojo kilimo šventėje. Tai licėjaus kasmetis,  tradiciniu tapęs visai mokyklos bendruomenei svarbus renginys.

Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje buvo apdovanoti 109 moksleiviai, pasiekę gerų rezultatų įvairiose mokslo srityse – matematikos, gamtos, socialinių, humanitarinių mokslų bei meno ir sporto. Tarp jų – ne tik miesto, respublikos, bet ir tarptautinių olimpiadų prizinių vietų laimėtojai.

Tarp mokinių šiemet ryškiausi – chemijos olimpiadų prizininkų laimėjimai. Respublikinėje chemijos olimpiadoje licėjaus mokiniai pelnė net 9 prizines vietas.

49-ojoje tarptautinėje Mendelejevo chemijos olimpiadoje laimėti sidabro ir bronzos medaliai, 23-iojoje Baltijos chemijos olimpiadoje laimėtos 1, 2 ir 4 vietos. Daugiausia laimėjimų pelnė dvyliktokai Dovydas Drakšas, Adomas Danilevičius, Gediminas Usevičius, vienuoliktokai Nikita Pajanok, Jonas Viršilas.

Taip pat įvertinti buvo ir mokinius ruošę pedagogai. Kadangi daugiausia laimėjimų mokykla turi matematikos ir gamtos mokslų srityje, pirmieji mėlynu kilimu į sceną žengė daugiausia laimėjimų su savo mokiniais pelnę mokytojai – chemijos mokytoja ekspertė Rima Grabauskienė, fizikos mokytojas metodininkas Marius Žadvydas, matematikos mokytojos ekspertės Rasa Karapetjan ir Elena Burbienė, biologijos mokytoja ekspertė Ingrida Rimkienė. Socialinių ir humanitarinių mokslų srityse daugiausia prizininkų yra paruošę mokytojai metodininkai Vaidas Pamparas, Loreta Elertienė, Danguolė Benetienė, Laima Vinčienė, Auksė Norkienė, Inga Kačinskaitė, Lina Lorenso Ruiz, Lijana Šmaižienė, Jurgita Gumuliauskienė ir kt.

Išrinko metų geriausius

Taip pat Mėlynojo kilimo šventės metu tradiciškai skelbiamos mokyklos metų nominacijos. Paaiškėjo 12 nugalėtojų. Juos slaptu balsavimu rinko mokiniai bei mokyklos pedagogai.

Pagerbti mokslo, sporto, meno lyderiai bei pilietiškai aktyvūs moksleiviai.

Nugalėtojams šventės metu buvo įteikti specialiai tai progai sukurti autoriniai dailininkų Juozo Vosyliaus ir Edvardo Malinausko darbai. Juos sveikino ir apdovanojimus teikė garbūs miesto žmonės – Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė, savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė, Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamentui atstovaujanti vyr. specialistė Birutė Banevičienė, KU profesorius Vitalijus Denisovas, menininkai Valentinas Masalskis, Inga Jankauskaitė, J.Vosylius, E.Malinauskas, vienuolis brolis Benediktas, Klaipėdos koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė, miesto verslo atstovai.

Mokslo lyderiais išrinkti abiturientai G.Usevičius ir A.Danilevičius, o lietuvių kalbos mokytoja metodininkė L.Vinčienė tapo Metų mokytoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reklama

Reklama portretas
O kur uzsakymo numeris?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių