Klaipėdos meras pagerbė Europos bokso čempionato prizininkę

Lietuvos boksininkė ir bokso trenerė Ana Starovoitova Belgrade vykusiame Europos bokso čempionate iškovojusi bronzos medalį pagerbta ir savo mieste – Klaipėdoje. Susitikime su meru Arvydu Vaitkumi sportininkė pripažino, kad jos treniruojamus vaikus motyvuoja ir trenerių rezultatai.

Klaipėdietės, 27 metų A. Starovoitovos pavardė praėjusią savaitę suskambėjo visoje Europoje, kai per Senojo žemyno bokso čempionatą Serbijoje sportininkė, turėjusi šansą užlipti ant aukščiausios apdovanojimų pakylos, atsisakė kautis su Rusijos – šalies agresorės – boksininke ir liko trečia.

Ji net apdovanojimą atsiėmė atskirai, nenorėdama stotis šalia Rusijos sportininkės ir tuo parodydama solidarumą už laisvę prieš rusų teroristus kovojančiai Ukrainai.

Ana dirba bokso trenere Klaipėdos klube „Bokso Visata“, treniruoja 70 vaikų.

2022 m., prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, ir Klaipėdoje prieglobstį radus daugybei pabėgėlių, ji kartu su vyru vedė nemokamas bokso treniruotes ukrainiečių vaikams.

Sveikindamas Europos bokso čempionato prizininkę, meras A. Vaitkus teiravosi, kas motyvuoja jos treniruojamus vaikus.

„Pirmiausia motyvuoja rezultatas, ir mano rezultatas – taip pat. Kai Europos čempionate laimėjau medalį prieš dvejus metus, labai padaugėjo norinčiųjų treniruotis pas mane, ypač mergaičių“, – šypsojosi sportininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Kaip idomiai issisuko del atsisakymo boksuotis su Ruse. O pati Ana Storovoitova grina lietuvaite? Labiau isgarsetu jeigu malku pakrautu Rusei, o dabar kaip ir pralose, gudriai sugalvojo isreiksti savo baime praluosti, prisidengus politika :)) Turbut treneris patare, jis zinomas shachmatistas ;)

EvilKNS

EvilKNS portretas
Pasiziur4kit telegrama, gal atsikvosesit zmogai, nes ten parodo kaip ukropai savo tauta enbgia ir i fronta varo per prievarta, ko Rusijai daryti nereikia. Tod4l apie fasistus gal pradekime nuo ukropu pradzioje, kur net istatymai leidziami pries ukrainos piliecius, kad jie negaletu nieko padaryti, net pasipriesinti. O kas liecia tariama pilietine pozicija, tai po sko bus aisku kas teisus o kas ne, bet kad ji nebus teisi tai faktas. Tada idomu ka ji sakys ir kaip teisinsis.

Respect šitai sportininkei

Respect šitai sportininkei portretas
Garbė Anai ,nepabijojusiai pasauliui parodyti savo pilietinę poziciją ir nesiboksavusiai su žmogžudžių, fašistų, vaikų žagintojų ir bepročių šalies atstove. Lenkiu galvą!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių