Klaipėdos sporto komandoms – solidi parama

Reprezentacinėms Klaipėdos sporto komandoms išdalyta daugiau nei 500 tūkst. litų, nors pinigų prašyta gerokai daugiau. Tikimasi, kad ši parama padės pasiekti geresnių rezultatų šalies pirmenybėse, Europos turnyruose.

Parama reprezentaciniams Klaipėdos sporto klubams uostamiestyje paskirstyta pirmą kartą. Tai padaryta pagal tvarką, kurią patvirtino miesto taryba.

Numatyta, kad į tokią paramą galėjo pretenduoti tik tie uostamiesčio sporto klubai, kurių komandos ar sportininkai dalyvauja Lietuvos čempionatuose, Europos turnyruose.

Anot Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo Manto Bagočiaus, paraiškas paramai gauti pateikė penki Klaipėdos sporto klubai. Visi jie atitiko tvarkoje numatytus reikalavimus, todėl nė viena paraiška nebuvo atmesta – visos jos vertintos.

Atsižvelgiant į klubų parengtas sporto programas, prašomas pinigų sumas, ankstesnius komandų ar sportininkų pasiekimus, pinigai ir buvo paskirstyti.

Daugiausia jų atiteko Klaipėdos krepšinio klubui „Neptūnas“ – 240 tūkst. litų. Ši komanda, remiantis pasirašyta ilgalaike finansavimo sutartimi su savivaldybe, kasmet iš miesto biudžeto dar gauna 500 tūkst. litų.

190 tūkst. litų iš vadinamojo reprezentacinio fondo atiteko Klaipėdos futbolo klubui „Atlantas“. Tokią svarią paramą pajėgiausia uostamiesčio, o šiuo metu – ir Lietuvos, futbolo komanda iš miesto biudžeto gavo po daugelio metų pertraukos.

Klaipėdos rankinio klubui „Dragūnas“, kuris yra daugkartinis Lietuvos čempionas ir šiemet siekia apginti šį titulą, skirta 26,8 tūkst. litų. „Dragūnas“ su savivaldybe taip pat turi ilgalaikę rėmimo sutartį, pagal kurią kasmet iš miesto biudžeto gauna 200 tūkst. litų.

Moterų krepšinio klubui „Fortūna“, kuris šiemet Lietuvos moterų krepšinio lygoje iškovojo bronzos medalius, skirta 90 tūkst. litų.

Mažiausia suma – 6 tūkst. litų skirti Klaipėdos lengvosios atletikos sporto klubui „Nikė“, kurio sportininkai Klaipėdos garbę gina ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Iš viso reprezentaciniams uostamiesčio sporto klubams paskirstyta 552,8 tūkst. litų.

„Komandos, aišku, prašė daugiau pinigų, tačiau išdalijome tiek, kiek buvo numatyta miesto biudžete. Dabar dar reikia sutvarkyti formalumus, pasirašyti sutartis ir, manau, kad pirmosios sumos komandas pasieks gegužę, o likusios – liepą“, – teigė M.Bagočius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUSKRIAUSTASIS

NUSKRIAUSTASIS portretas
NETURI GĖDOS TAIP SKIRSTYTIN LĖŠAS , GREIČIAU RINKIMAI .VISOKIE BŪDINAI TEGUL SAVO BOJLINGA ŽAIDŽIA. O NE PINIGUS SKIRSTO ,UŽTENKA TŲ REFORMŲ

tomas

tomas portretas
Futbolo remima galetu dar didesni padaryt,kam tas krepsinis reikalingas :) juk visi zino kokia sporto saka pasaulije,daugiausei reprezentuoja sali ir jos garbe.

vel krepsinis

vel krepsinis portretas
boksas,imtynes?vel su ragais..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių