Klaipėdos Teatro aikštėje įžiebta nuostabi Kalėdų eglutė

Šeštadienio vakarą Klaipėdos Teatro aikštėje, skambant varpelių jūrai, sužibo pagrindinė miesto Kalėdų eglutė. Šimtai miestiečių ir svečių džiaugėsi švente bei aktyviai joje dalyvavo – šoko, dainavo, plojo, fotografavo, o drąsiausieji išbandė ir ledo čiuožyklą.

Iki įžiebimo likus pusvalandžiui, Teatro aikštė buvo sausakimša. Panašiai atrodė ir į senamiestį vežantis viešasis transportas – autobusai buvo perpildyti žmonių, visi jie važiavo ta pačia kryptimi – į žaliaskarės įžiebimą.

Eidami links scenos, kuri įrengta ledo čiuožykloje, vieni šventės dalyviai apžiūrinėjo Turgaus g. esančią kalėdinę mugę, kiti stoviniavo prie pat žaliaskarės, fotografuodami ir filmuodami šeimos narius bei draugus. Dar kiti šnekučiavosi, o kad nesušaltų – gėrė karštus gėrimus ir šoko skambant dainoms.

Susirinkusiuosius pasveikino uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus kartu su žmona Ilona ir palinkėjo, kad kiti metai būtų pilni taikos ir gėrio bei priminė, kad gerus darbus daryti verta jau dabar, nelaukiant Kalėdų.


„Visiems linkiu nelaukti ir pradėti daryti gerus darbus – mylėti, apkabinti, pagerbti, padėkoti ir padėti tiems, kuriems labiausiai to reikia. Pamatysite, stebuklai įvyks savaime. Linkiu su žmona Ilona jums ko geriausio, kuo gražiausių Kalėdų ir kad Naujieji – 2024-ieji būtų geresni, kupini taikos ir džiaugsmo, meilės jūsų širdyse ir šilumos jūsų namuose“, – linkėjo Klaipėdos meras.

Po mero sveikinimo tęsėsi muzikinės dovanos, kurių šiemet buvo apstu – Rokas Yan, Linas Švirinas, grupė „Baltos varnos“, Rokas Kašėta, Jausmė, Evelina Šimelionė.

Nuskambėjus keliems muzikiniams kūriniams, renginio vedėja paragino visus išsitraukti atsineštus varpelius bei jais paskambinti, kad šis garsas pasiektų ir ypač mažųjų laukiamą svečią – Kalėdų Senelį.

Tad L. Švirinui grojant būgnu ir iš visų scenos pusių skambant varpeliams, scenoje pasirodė ir pats Kalėdų Senelis. Jis visus pasveikino su artėjančiomis šventėmis.


„Šie varpelių garsai mums primena, kad Kalėdos – visai čia pat“, – sakė Kalėdų Senelis.

Taip pat skambant varpeliams ir skaičiuojant nuo dešimties iki vieno, buvo įžiebta ir beveik 12 metrų siekianti pagrindinė Klaipėdos Kalėdų eglutė bei virš apvalios ledo čiuožyklos esančios 6000 metrų lemputės.

Įžiebus eglutę, visi išsitraukė telefonus ir ją fotografuodami žavėjosi. Anot šventės dalyvių, eglutė gražiausia tuo, kad yra gyva, neperkrauta pompastiškomis dekoracijomis, padabinta tik lempučių girlianda – tokia ir turi būti Kalėdų eglutė.

Po įžiebimo drąsiausieji, skambant DJ Wil-O muzikiniams hitams, išbandė ledo čiuožyklą.

Susirinkusiųjų saugumui užtikrinti Sukilėlių g. visos šventės metu stovėjo pareigūnų automobilis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

runkeliams

runkeliams portretas
privažiavo kaimo budulių į Klaipėdą,kurie nieko nesupranta apie šventę.Jiems didžiausias minusas,kad nebuvo alaus ir karšto vyno.Kaimas yra kaimas

> Karolis

> Karolis portretas
Tame ir esme, kad laidyti kritika yra nemokama, o istaskyti tukstancius eglutes iziebimo sventes parodijai, truputi darosi pikta. Ir ne pirmi metai...

Manau

Manau portretas
organizatoriams Klaipėdos šventės dar trūksta išmonės ir sugebėjimų. Nelabai orentuojasi kaip turi būti.. Turbūt tos naujokės gali padaryt tik pagal nuvalkiotų lietuviškų TV šou pavyzdžius...O atsimenat kaip vieną kartą buvo labai graži ir netikėta eglutė? Tikras meno kūrinys.. Kažkokia jauna vietinė dailininkė padarė..Dabar toks jausmas kad Kl. švenčių mergos dirbo dirbo, kalė lentas aplink čiuožyklą, kabino virš Anikės tą blizgantį skėtį /jis neblogai žiūrisi /, o eglutei laiko neliko Tai užsabacino tą pačią jau 10 metų Filip Moris nupirktą griliandą ir gerai :D) Na bet bent jau gerai kad per ceremoniją ta grilianda neužgeso per pusę eglės kaip Vilniuj..Lauksim Kl.švenčių tobulėjimo. Su atrėjančiom, mergos!:D)
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių