Klaipėdos uostui – ES parama

Klaipėdos išorinio uosto galimybių studija pretenduoja iš ES programų gauti per 1,7 mln. litų paramą.

Gegužę Klaipėdos valstybinė jūrų uosto direkcija pateikė paraišką Transeuropinio transporto tinklo (TEN–T) programos lėšas skirstančiai agentūrai. Numatyta, kad iš šios programos jai galėtų būti skirta 500 tūkst. eurų – 1,726 mln. litų parama.

Iš viso Europos Komisija (EK) bei TEN–T programos įgyvendinimą atliekanti agentūra šiemet gavo ir įvertino 96 paraiškas, iš kurių tik 32 pripažintos tinkamomis pretenduoti į šios programos lėšas.

Tarp jų pateko ir Klaipėdos išorinio uosto, kuris anksčiau buvo vadinamas giliavandeniu, galimybių studija bei poveikio aplinkai vertinimas.

Nors pirmasis etapas įveiktas pretenduojant į TEN–T programos dalinio finansavimo lėšas, galutinio sprendimo, kam jos bus išdalytos, dar nėra. Kuriems projektams skirti TEN–T programos pinigus, EK ketina spręsti ateinančią savaitę.

Klaipėdos išorinio uosto galimybių studija bei poveikio aplinkai vertinimas buvo pradėtas 2003 m. kovą. Šią studiją atlikę ekspertai iš Japonijos parengė Klaipėdos uosto generalinį planą, kuris turėtų būti įgyvendintas iki 2025 m., jo vystymo planą iki 2015 metų bei pagrindinių ruošiamų investicinių projektų įvertinimą.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių