Kojų netekusiam gandrui – pagalba

Gyvūnų globėjai prašo klaipėdiečių pagalbos – sutraiškytomis kojomis šalia kelio rasto gandro gydymui trūksta lėšų.

Viešosios įstaigos "Būk mano draugas" vadovė Galina Kučinskienė patikino, kad gyvūnų prieglaudoje yra apie 500 gyvūnų.

"300 kačių ir 200 šunų. Tarp jų yra visokių – aklų, senų, ligonių. Tačiau šį kartą teko rūpintis pakelėje rastu gandru. Paskambino žmonės ir pranešė, kad netoli Slengių yra rastas sužalotas gandras. Ar automobilis jį partrenkė, ar pievas šienavęs traktorius sužalojo, mes nežinome", – pasakojo žinoma klaipėdietė.

Tuo pat metu ieškome žmonių, kurie galbūt galėtų priglausti gandrą ramioje sodyboje, kur jis išsibūtų ir, tikimės, pradėtų skraidyti.

Gyvūnų globėjai, parsivežę gandrą, išvydo, kad jo kojos yra stipriai pažeistos.

"Nuvežėme į veterinarijos kliniką. Deja, sužeistas apatines gandro kojų dalis teko amputuoti. Tačiau gandriukas nepasiduoda, jau atsigavo ir bando vis tiek stovėti ant kojų. Kol kas glaudžiasi pas mus, vidinėse patalpose, nes ribotomis judėjimo galimybėmis lauke jam nesaugu", – pasakojo G.Kučinskienė.

Galina Kučinskienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Gandras sėkmingai kaunasi už gyvybę.

"Esame turėję gandrą, kuris puikiai pietaudavo su katėmis lauke, o atėjus laikui išskrido. Tačiau šiuo atveju jam saugiau viduje. Tuo pat metu ieškome žmonių, kurie galbūt galėtų priglausti gandrą ramioje sodyboje, kur jis išsibūtų ir, tikimės, pradėtų skraidyti. Na, o mes labai prašome prisidėti prie veterinarų sąskaitos apmokėjimo, nes turime arti 500 globotinių ir gyvūnų gydymo bei apžiūros sąskaitos auga geometrine progresija", – žmonių pagalbos prašė G.Kučinskienė.

Gyvūnų prieglaudos vadovė patikino, kad kol kas gandras turi šansų išgyventi.

"Jei jam būtų sužeistas sparnas, gal būtų prasčiau. Sparnai paukščiui svarbūs. Jis maitinasi, mėgina stovėti, plasnodamas sparnais. Viliamės, kad viskas su juo bus gerai", – kalbėjo G.Kučinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš sutinku

Aš sutinku portretas
Mokėti procentą nuo atlyginimo, kad prieglaudos neskurstų. Dabar viskas palikta savanoriams. Valstybė ištaško milijonus bet kam. Turėtų remti.

Gaila

Gaila portretas
Kad Lietuvoje prisiveisė zombiu tokiu kaip CHI,kuris pats neturi gerumo ir atjautos kitam.Ir pats daugiausia lieja tulžies.Jeigu tau negaila alkano gyvūno.Arba sergančio ( kates puliuojanciomis akimis ) tai tu ne žmogus.Toks žmogus ir yra kitam zmogui VILKAS

TAIKOS !!

TAIKOS  !! portretas
....kad liejame tulzi komentaruose ---tai tiesa,bet ,manau, netaip jau viskas blogai zmones musu ir kitur yra labai geru;;ir tai tiesa,,o kad tapome -susvetimeje- tai "xx1 amziaus progreso "kalte",,ir JUS ir as "islinde "is interneto!!!!,,gal visai maloniai pabendrautume... Bet!! tas kaltininkas technologiju progresas mus ikalino uz "uzdangos". bet dziaukimes tuo ,ka turime ,, ole!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių