Uostamiestyje liftai strigo vienas po kito

Uostamiestyje skirtingų daugiabučių liftuose beveik tuo pačiu metu užstrigo keturi asmenys, du iš jų – paaugliai. Jaunuolių gelbėti vyko ne tik liftų priežiūros technikai, bet ir visos tarnybos. Apie liftų strigimus klaipėdiečiai neretai praneša bendruoju pagalbos telefonu, tačiau, nesant pavojaus gyvybei, apie lifto gedimą pakanka pranešti avarinei tarnybai.

Rugpjūčio 23-iosios vakarą, prieš 21 valandą, gauti keli pranešimai apie įstrigusius gyventojus. Kuosų gatvėje du asmenys vienu metu užstrigo daugiabučio namo skirtingų laiptinių liftuose.

„Schindler-Liftas“ įmonės atstovas paaiškino, jog tuo metu daugiabutyje dingo elektra, todėl liftai  neveikė. Juose buvę žmonės nenukentėjo, technikai išlaisvino per valandą.

Kitas pranešimas gautas iš Naujakiemio gatvės, tačiau čia elektra nebuvo dingusi, važiavę liftu paaugliai veikiausiai nusprendė paišdykauti. Pasak bendrovės „Liftai EU“ direktoriaus Raimondo Beglecovo, po tokių linksmybių liftuose dažnai suveikia „gaudyklės“.

„Atvykę mūsų darbuotojai išlaisvino du jaunus vaikinus, klausė jų, ar darė kažką lifte, abu tylėjo, todėl veikiausiai jie šokinėjo arba pasistumdė, tokiais atvejais dažnai suveikia „gaudyklės“, nes senesnių statybų namų liftai yra labai jautrūs ir reaguoja į staigius judesius“, – aiškino vadovas.

Turbūt žmonės supanikuoja ir kviečia visus, tačiau man atrodo, kad taip tiesiog išeikvojami resursai.

R. Beglecovą nustebino tai, jog atvykus technikams namo kieme jau laukė visos tarnybos.

„Prižiūrime liftus skirtinguose Lietuvos miestuose, tačiau Klaipėdoje jau ne pirmas kartas, kai iš pradžių kviečiama ne mūsų avarinė tarnyba, o skambinama bendruoju pagalbos telefonu. Dirbu daugiau nei 20 metų, visada aiškinu, kad liftai nekrenta žemyn, juos sugauna speciali įranga, o ir deguonies užtenka, nes yra ventiliacija. Turbūt žmonės supanikuoja ir kviečia visus, tačiau man atrodo, kad taip tiesiog išeikvojami resursai“, – kalbėjo R. Beglecovas.

Direktorius pabrėžė, kad medikų, pareigūnų ar gaisrininkų pagalba turėtų būti kviečiama tik tada, kai šių specialistų profesiniai įgūdžiai iš tikrųjų reikalingi gelbėjant žmogaus gyvybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių