Miestui – palankūs ženklai iš Kaliningrado

Uostamiestyje viešėjęs naujasis Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Kaliningrade Olegas Skinderskis Klaipėdai atvežė gerų žinių. Šis Rusijos Federacijos miestas partneris pasirengęs atnaujinti Klaipėdos ir Kaliningrado bendradarbiavimo sutartį, kuri kaip tik baigiasi šiemet.

Uostamiestyje viešėjęs naujasis Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Kaliningrade Olegas Skinderskis Klaipėdai atvežė gerų žinių. Šis Rusijos Federacijos miestas partneris pasirengęs atnaujinti Klaipėdos ir Kaliningrado bendradarbiavimo sutartį, kuri kaip tik baigiasi šiemet.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, kad beveik po pusantrų metų pertraukos, kai buvo atšaukti anos kadencijos Lietuvos bei Rusijos šalių diplomatai, tiek uostamiestyje, tiek ir Kaliningrade pagaliau pareigas pradėjo naujieji konsulai.

Antradienį Klaipėdoje viešėjęs Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Kaliningrade O.Skinderskis susitikime su uostamiesčio vadovu pranešė, jog iš Kaliningrado atstovų sulaukė prašymo pratęsti miestų partnerių bendradarbiavimo sutartį.

"Tai tam tikras ženklas, kad po gerų metų pertraukos diplomatiniai ryšiai konsulatų lygmenyje sugrįžo į normalias vėžes. Gerbiamas konsulas pranešė, kad kaliningradiečiai pageidautų pratęsti bendradarbiavimo sutartį tarp Klaipėdos ir Kaliningrado. Tai vertinu kaip kvietimą draugauti ir kitas ėjimas turėtų būti mūsų", – sakė V.Grubliauskas.

Pasak mero, jei yra bent viena galimybė iš šimto draugauti su kaimynais, reikėtų jos nepraleisti. Juolab kad Kaliningrado srityje gyvena didžiulė lietuvių bendruomenė – apie 12–14 tūkst. žmonių.

Tai yra šaknų su Lietuva neatsisakę žmones, kuriuos su istorine tėvyne sieja ne tik formalūs ryšiai.

Naujasis generalinis konsulas Kaliningrade O.Skinderskis, šias pareigas užimantis pirmąjį mėnesį, teigė, kad vietos lietuviai jaučia labai stiprų ryšį ir norą būti su Lietuva.

"Pas mus konsulate veikia šeštadieninė lietuvių vaikų mokykla, vyksta kiti renginiai. Lietuvių bendruomenei kuo galime, tuo padedame, nes mūsų tautiečiai Kaliningrade savo bendruomenės namų kol kas neturi. Manau, kad mūsų tikslas yra didinti ir būrį draugų, kurių čia turime tikrai nemažai. Reikia pamatyti, kaip vietos inteligentija noriai dalyvauja mūsų renginiuose", – pasakojo O.Skinderskis.

Beje, pastarųjų metų statistika rodo, kad išduodamų vizų skaičius ketinantiesiems vykti į Lietuvą sumažėjo. Bet tai siejama su ekonomine situacija. Esą vizų kaina liko 35 eurai, tačiau galimas dalykas, jog dėl kritusio Rusijos rublio kurso kai kuriems žmonėms jos tapo per brangios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ dlia žyrika

DJ dlia žyrika portretas
Ty žydera vaniučyj a ty znajieš čto značit slovo liberal? eto značit propagandu piderastizma i drugich seksualnych izvračėnij , eto značit što ty pederast kak i tvoj liubimyj sifilitik, pederasast, ubica Lenin. Vsė znajiet čto ty psich i izvračėnėc tak šti lieneij v Golandiju a to Putin tėbia kastrirujiet pridurka niesčiastnovo, krysomatka ty pozornaja, lošad čėsotočnaja. Čio ty postojano ugrožajieš nas s jadiernym oružiem , no vy tožie jievo imėjiem. Čio ty ubliudok budieš dielat kokda liudei niebudiet , vsio razrušieno , viezdie radijacija, pulučės srazu rak ir tvoja vodka tiebė nepomožiet, tak što zatkny svojo rylo ar to tiebia kastryrujiet sifilitik ty niesčastnyj !

Taip

Taip portretas
Karaliaučius -senas istorinis baltiškas pavadinimas. Visuose žemėlapiuose šimtmečiais šis vardas gyvavo. Vokiečiai, po kryžiuočių karų užvaldę Prūsiją,vardo nepakeitė, tik išvertė sostinės pavadinimą į vokiečių kalbą. Karaliaučius- valdovų,karalių buveinė- sostinę...Keitėsi daugelio žemių valdytojai , bet jų pavadinimų nekeitė, o čia " didieji pasaulio pertvarkytojai bolševikai per vieną naktį prikūrė naujų pavadinimų, dėl kurių net susigaudyti net žemėlapyje neįmanoma, kas kur randasi, kas kur yra , ypač skaitant senąją literatūrą, istoriją ir t.t.

okupantams

okupantams portretas
Karaliaučius, ne kaliningradas....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių