Naujųjų šventė – be šildymo

Vieno Klaipėdos daugiabučio gyventojai Naujuosius metus buvo priversti pasitikti šalia šaltų radiatorių. Tačiau bendrijos pirmininkė dėl tokios situacijos kaltina pačius gyventojus.

Savavališkai užsuko sklendę

Smiltelės gatvės 16 namo gyventojai net penkias dienas buvo likę be šildymo. Radiatoriai atšalo dar gruodžio 29 dieną.

"Mūsų laiptinės penkto aukšto butuose išvis nebuvo šildoma. Ketvirtajame radiatoriai – vos drungni. Trečiame aukšte silpnai šildė tik kai kurie radiatoriai. Kiek žinau, gyventojai į bendrijos vadovę kreipėsi dar prieš Naujuosius, tačiau šildymas atsirado tik sausio 3-iosios rytą. Iki tol namuose teko vaikščioti apsirengus trimis megztiniais", – teigė seniai šiame name gyvenanti klaipėdietė.

Namų bendrijos "Delčia" pirmininkė Aldona Skeivienė neslėpė, jog kai kurie butai iš tiesų kurį laiką buvo nešildomi.

Tačiau, pasak pirmininkės, dėl šios situacijos kalti patys gyventojai.

"Šildymo neliko dėl to, jog vienas pirmojo aukšto gyventojas savo bute savavališkai užsuko sklendę. Todėl kai kurių butų negalėjo pasiekti šiluma. Iš pradžių galvojome, kad padidinus temperatūrą pagrindiniame šilumos punkte ši problema išsispręs, tačiau paaiškėjo, kad priežastis slypi visai kitur. Tokia jau šio namo šildymo sistema, – vieni gyventojai yra priklausomi nuo kitų", – apie situaciją kalbėjo A.Skeivienė.

Įsirengė šildomas grindis

p>Bendrijos pirmininkė guodėsi, kad problemų dėl šildymo name iškyla nebe pirmą kartą, todėl vasarą ketinama įvesti nepriklausomą šildymo sistemą.

"Patys gyventojai prisistato naujų galingesnių radiatorių, susimontuoja net šildomas grindis. Taip pat užkala šiluminius stovus, nors pagal taisykles šilumos vamzdžiai turi būti prieinami. Kai kurie žiūri tik savęs ir skundžiasi, esą pas juos per šalti radiatoriai, nors lauke dar būna "pliusinė" temperatūra. O vėliau, gavę sąskaitas už šildymą, visi sako, kad nereikėjo čia tiek šildyti", – tikino pirmininkė.

"Nieko čia blogo"

Nors norint pasikeisti radiatorių reikalingas šilumos tinklų leidimas ir projektas bei bendrijos vadovybės sutikimas, A.Skeivienės teigimu, namo gyventojai dažnai tokius darbus atlieka savavališkai.

"Pati žadėjau dėl to kreiptis į žiniasklaidą ir atitinkamas tarnybas. Jei pastebėjusi bute naują radiatorių paklausiu gyventojo, ar jis turi leidimą, iškart įsigyju priešą. Patys gyventojai dažnai įsigudrina patekti į šiluminį punktą ir pasikeisti radiatorius. O po to tiesiog atkerta, kad taip daro visi, ir čia nieko blogo", – kalbėjo bendrijos pirmininkė.

Pasak A.Skeivienės ketvirtadienio popietę šiluma jau buvo tiekiama visiems Smiltelės gatvės 16 namo butams. Tačiau, jos teigimu, ar toks įvykis nepasikartos ateityje, priklauso nuo pačių gyventojų elgesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių