Nuo triukšmo pavargę klaipėdiečiai: susirinkite vaikus

Debreceno kvartale gyvenantys klaipėdiečiai pavargo, kaip patys įvardija, nuo nepilnamečių skleidžiamo triukšmo ir nepagarbaus elgesio. Esą jie ne tik šūkauja, bet ir keikiasi, spardo šiukšles ir net puola praeivius.

Anonimu norėjęs išlikti asmuo „Facebook“ paskyroje „Debreceno“ paprašė tėvų prisiimti atsakomybę už savo atžalų elgesį.

„Mieli tėvai, susirinkite iš Debreceno g. 25 kiemo savo vaikus, šūkauja, keikiasi, rodo vidurinius pirštus, spardo šiukšles. Taip būti negali“, – priminė anonimas.

Tačiau netrukus užvirė diskusija. Daugelis ėmė ginti vaikus. Esą jie – ne augintiniai, kuriuos lengva išmokyti tam tikrų komandų.

Taip būti negali.

„Yra žmonių, kurie nemėgsta vaikų ar jų neturi, ir nežino, kad jų neišdresiruosi, kaip skanėstais šunų“, – teigė vienas klaipėdietis.

Kitas antrino, kad vaikai – ne daiktai, kuriuos reikėtų susirinkti ir padėti kur nors kitur.

„Tai išsikraustyk į kokį kaimą ir nebeverk“, – išeitį siūlė gyventojas.

„Mieli bambekliai, nusipirkite ausines“, – siūlė kitas.

„Mačiau ir gerų vaikų Debrecene. Nėra juk visi vaikai blogi“, – priminė klaipėdietė.

O viena moteris pasidalijo itin nemalonia istorija, kai nesudrausminti vaikai sužeidė jos mažylį.

„Mano vaikui, kai pora metų tebuvo, buteliuku vandens į galvą žaidimų aikštelėje pataikė. Pasakius pastabą, nulis emocijų. Kitas tėvas subarė, bet irgi nelabai reagavo. Kai dėl šiukšlinimo, irgi žiauroka. Kieme turėjome sūpynes, ėjo visi po pamokų suptis ir ką valgydavo, viską po kojomis. Ne visi tokie, aišku, bet pasibaisėjimas tikrai kyla nuo tokio elgesio. Jų tėvai turbūt iš tų, kurie galvoja, kad vaikų auginti nereikia“, – svarstė gyventoja.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko teigimu, pranešimų apie kaimynų butuose keliamą triukšmą išties buvo gauta.

Tokiais atvejais asmenims skiriamos nuobaudos, remiantis Administracinių nusižengimų kodekso 488 straipsniu. Jis nurodo, kad šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai vakaro (nuo 19 iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo 20 iki 80 eurų.

Nusižengimą padarius pakartotinai, bauda tampa didesnė – nuo 80 iki 300 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Obolys nuo obels toli nenurieda

Obolys nuo obels toli nenurieda portretas
Pagal tėvų pasisakymus komentarose , jie nesuvokia, kad vaikų elgesys tėvų elgesio kopija, vaikus ne dresuoti, o auklėti kasdien, kiekvieną minutę, savo kalba, elgesiu, darbais. Vaikai tėvų kopijos. Negerbia tėvai aplinkinių, kaimynų vaikai tai parodys atvirai, grubiai su vandalizmo protrūkiais. Tėveliai, būkite patys žmonėmis, gerbkite kitų privatumą, nemokinkite kitų, o išmokite patys, vaikai tikrai visko išmoks iš jūsų.

Asta

Asta portretas
Debreceno 25 yra studentu bendrabutis tai jiems nepatinka vaiku rekavimai,girdėjau kaip drausmina,bet kai jie patys balkone rėkauja,triukšmauja iki vėlumos tai matomai jiems galima,kiek jiems buvo pasakyta pastabu nereaguoja,o va vaikams negalima rekauti kieme ,o jiems balkone trukdyti ramybe galima iki velumos

AK

AK portretas
Gana meluoti. Taip jie ir taiko ANK 488 str., kaip čia melagingai cituoja. Tikrasis straipsnio turinys yra toks, kad rimties trikdymas viešojoje erdvėje baustinas bet kuriuo metu. Užteks mus skandinti neauklėjamų vaikų riksmuose ir šiukšlėse. Tėvai, prašomi prižiūrėti vaikų elgesį, juos dar ir paragina nekreipti dėmesio. Mes savo vaikus, jūsų žiniai, auklėjome. ANK 488 str.: 1. Šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o vakaro (nuo 19 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą asmenims nuo aštuoniasdešimt iki dviejų šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams arba kitiems atsakingiems asmenims – nuo dviejų šimtų iki trijų šimtų eurų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių