Orai – vėsūs ir šalti

Kitą savaitę sinoptikai prognozuoja ne itin pavasariškus orus. Nors šalnų nebus, vyraus stiprūs vėjai, saulė vėl slėpsis už debesų, tad giedrų dienų be lietaus irgi bus mažiau negu lietingų ir apniukusių.

Šeštadienį šiaurės, vakarų vėjas suksis į pietvakarius, sieks apie 8–13 m/s. Ryte numatomas lietus, dieną lyti neturėtų. Nors termometrai rodys apie 8–10 laipsnių, vis dėlto iki 10 laipsnių veikiausiai neįšils.

Sekmadienio naktį pietvakarių vėjas pūs silpnai, iki 5–10 m/s, o dieną, ypač antroje jos pusėje, vėjo gūsiai stiprės iki 15–20 m/s. Naktis bus be žymesnio lietaus, tačiau dieną palis. Naktį temperatūra bus apie 6–8 laipsnius, diena primins vakarykštę. Manoma, kad jutiminė temperatūra sieks apie 7 laipsnius.

Pirmadienio naktį vakarų vėjo gūsiai bus itin stiprūs, sieks iki 25 m/s, dieną silpnės iki 15–18 m/s. Nors bus šalta, šią dieną lietaus nesulauksime. Temperatūra tiek naktį, tiek dieną šiluma nelepins – naktį ji sieks 4–6 laipsnius, o dieną – 6–8 laipsnius šilumos.

Antradienio naktį vėjas silpnės. Ir ši naktis, kaip ir pirmadienio, numatoma be lietaus, tačiau diena bus lietinga. Naktį temperatūra sieks apie 2–4 laipsnius, dieną – 5–7 laipsnius šilumos.

Trečiadienio naktį pūs nestiprus šiaurės, vakarų vėjas, dieną jis sieks apie 7–12 m/s. Tiek naktį, tiek dieną lietus nenumatomas. Veikiausiai šią dieną išlįs ir saulė. Jai pasirodžius, ir temperatūra bus šiltesnė – dieną ji sieks apie plius 6–8 laipsnius.

Ketvirtadienio naktį vis dar vyraus nestiprus šiaurinių krypčių vėjas. Diena taip pat bus be lietaus, galbūt saulėta ir giedra. Naktis – šalta, temperatūra sieks tik 1–3 laipsnius šilumos, o dieną šils iki plius 4–6 laipsnių.

Penktadienio naktį nelis, bet dieną galimas nedidelis lietus. Naktis bus vėsi, temperatūra sieks apie 0–2 laipsnius šilumos, o dieną sieks iki 4–6 laipsnių šilumos. Pietryčių vėjas pūs nesmarkiai tiek naktį, tiek dieną.


Šiame straipsnyje: oraipavasarispajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių