Pastato niokojimas nesibaigia

Paaugliai tebeniokoja nenaudojamą buvusį Klaipėdos universiteto (KU) Socialinių mokslų fakulteto pastatą. Pirmo aukšto langai užmūryti, tačiau durys, kurios buvo tik užkaltos faneros plokštėmis, vėl išplėštos, sienos buvo apipaišytos grafičiais, be to, pastate buvo kilęs gaisras. O vieną dieną pastatą karūnavo išskirtinis vaizdas – ant stogo užkelti paspirtukai.

Atšventė atostogų pradžią?

Dar praėjusių metų rugsėjį Klaipėdos tarybos narys Saulius Liekis pasakojo, kad pareigūnai apie situaciją žino ir kartais pro pastatą pravažiuoja. Be to, neva yra vaizdo įrašų, kuriuose aiškiai matyti, kad po pastatą vaikštantys jaunuoliai paišo sienas grafičiais.

Prabėgus metams vaizdas nelabai pasikeitė – durys vėl išlaužtos, antro aukšto langai beveik visi išdaužyti, kai kurie sulaužyti daiktai išmesti pro langus, tad aplink – šiukšlynas.

„Galbūt jaunimas taip atšventė atostogų pradžią. Jiems trūksta užsiėmimų. Kai mes buvome vaikai, irgi po pastatus vaikščiojome, tad ir jie pamatė, kad šiek tiek apleistas, tad ir niežtėjo nagus pakrapštyti. Matyti, kad savininkai kovoja su vėjo malūnais. Užmūrijo langus, bet turbūt reikėjo ir visas kitas angas užmūryti, tada būtų sunkiau patekti. Jaunimas ten veržiasi, lipa ant stogo, gyventojai kelia vaizdo įrašus“, – sakė S. Liekis.

Su KU šis pastatas neturi nieko bendra, jis yra privatizuotas.

Saulius Liekis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Būta ir gaisrų

Anot S. Liekio, kadangi erdvė atvira, į ją užsuka ne tik jaunimas, bet ir benamiai.

„Ir gaisrų yra buvę. Ten turbūt lauželį bandė kurti“, – teigė tarybos narys.

Matyti, kad savininkai kovoja su vėjo malūnais.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Lazauskaitė sakė, kad gaisrų būta net dviejų. Vienas 2023 m. – spalio 2-ąją, o kitas – šių metų sausio 7 dieną.

„Pašalinių asmenų teigimu, pastate dažniausiai lankosi galbūt paaugliai, nepilnamečiai asmenys. Patalpos yra apleistos, viskas išdaužyta. Mėtosi daug knygų, sąsiuvinių, popierių. Abiejų tyrimų išvadose tai buvo kaip tyčinė veika, buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai“, – pasakojo E. Lazauskaitė ir pridūrė, kad vieno gaisro tyrimo metu, pastato sporto salėje lūkuriavo veikiausiai gaisrą sukėlę asmenys, kurie vėliau pabėgo.

Nesaugu: šiuo metu išdaužti ir apleisto pastato langai. / V.  Jašinskaitės nuotr.

Planuoja biurus?

Jaunuoliai – maždaug 13–18 metų amžiaus. Užsuka ir merginos, ir vaikinai. Kai kuriems jų šis pastatas – puiki vieta parūkyti ir išgerti.

„Paskutinė karūna ant pastato – paspirtukai. Manau, kad tikrai originalus Klaipėdos jaunimas“, – šmaikštavo S. Liekis.

Jis taip pat pridūrė, kad pastato savininkai čia planavo įrengti vaikų darželį, po to – senelių namus. Kas šiuo metu ten bus – nežinia, sklinda gandai, kad įrengs biurus.

Bendrovės „Maksilika“ atstovas tikino visas nuotraukas socialiniuose tinkluose matęs.

„Mačiau nuotraukas, net paspirtukai ant stogo. Mes nuolat imamės veiksmų, nuolat „diriguojame“, net nespėjame taip greitai reaguoti“, – sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimynė

Kaimynė portretas
Pastato dalies kuri niokojama savininkė ne įmonė UAB"Makselika", neaišku kaip, galimai su pažeidimais vykdžiusi viešą automobilių stovėjimo aikštelės prie dabar esančios "Rimi" ir įvažiavimų į ją svarstymą, kur projekte buvo klaidos . O kita įmonė NT projektai , pateikusi projektą dėl papildomų parkavimo vietų įrengimo ir minėtos pastatos dalies keitimo į komercinę , ir kitą dalį gyvenamosios, ppaskirties . Nuotoliniame projekto svarstyme dalyvavo 2 žmonės...

lol

lol portretas
Tokioj vietoj tikrai niekam praeiti ar pravažiuoti nemaišys paspirtukai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių