Bus atidaryta rekonstruota dviračių ir pėsčiųjų tako dalis nuo Smiltynės iki Juodkrantės

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerija praneša, kad Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių tako rekonstrukcija vyksta sparčiau nei tikėtasi. Dalis tako, nuo Smiltynės iki Juodkrantės bei jos pliažų, eismui bus atidaryta jau šį savaitgalį, likusi dalis – mėnesiu anksčiau nei planuota – rugsėjo pradžioje.

„Rekonstruojama atkarpa nuo Juodkrantės iki Pervalkos yra paskutinė trūkstama dalis Neringos dviračių tako dėlionėje. (...) Suprasdami ir girdėdami visuomenės lūkesčius, šiam projektui skyrėme ir papildomas jėgas, ir pastangas. Tai leido maksimaliai paspartinti darbus ir tikimės taką eismui atidaryti net anksčiau, nei planuota“, – sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Ministerija pažymi, kad savaitgalį eismui atidaromoje dviračių tako nuo Smiltynės iki pat Juodkrantės (4,2 km) atkarpoje dar vykdomi baigiamieji kelkraščių tvarkymo darbai, todėl dviratininkų prašoma būti atidiems ir atsargiems.

Likusioje dviračių tako atkarpoje (18 km), nuo Juodkrantės iki Pervalkos, Preilos ir jūros link, eismas bus atidarytas rugsėjo pradžioje, o baigiamieji tako rekonstrukcijos darbai – vykdomi iki spalio.

Visų šių darbų metu iš viso bus rekonstruota 22 km ilgio dviračių tako dalis, kuri susijungs su praėjusiais metais atnaujinta 13,5 km atkarpa.

Rekonstruotas pėsčiųjų ir dviračių takas Smiltynė–Nida bus 2,5–3,5 m pločio, su asfalto danga, įrėminta bortais. 2,5 m pločio takas rengiamas Naglių gamtinio rezervato teritorijoje, siekiant sumažinti žalą saugomoms gamtos vertybėms.

Ties Juodkrante, 2,77 km ilgio atkarpoje, bus rengiama 5,5 m pločio dviračių gatvė su 2 m pločio šaligatviais pėstiesiems. Šioje atkarpoje taip pat numatoma įrengti 37 automobilių stovėjimo vietas. Projekto metu rekonstruojamose tako atkarpose suplanuota įrengti ir poilsio aikštelės su suoliukais bei dviračių stovais.

Iš viso Kuršių nerijos nacionaliniame parke besidriekiančio pėsčiųjų ir dviračių tako ilgis yra apie 50 km. Jo didžioji dalis, t. y. atkarpos nuo Smiltynės iki Juodkrantės ir nuo Juodkrantės iki Pervalkos, priklauso rekonstrukciją vykdančiai AB „Via Lietuva“, kuri rangos darbų sutartį yra pasirašiusi su konkursą laimėjusia įmone „YIT Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas portretas
Ta prasme, baigta turejo but 2024 birzeli, kaip visad netesi savo pazadu ir dar drista sakyt kad bus anksciau nei planuota. turistinis kelias kuris pritraukia turistus ir nesugeba per du metus nutiesti. Ar ne laikas keisit Neringos savivaldybes uzsisedejusius?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių