Savaitgalį uostamiestyje – šventės ir diskusijos

Šį savaitgalį uostamiestyje vyks įvairūs renginiai – ugniagesiai gelbėtojai kvies kartu švęsti jų profesinę šventę – Šv. Florijono dieną, o motociklininkai ir baikeriai – sezono atidarymą. Taip pat Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC) klaipėdiečiai turės galimybę pasiklausyti meno tyrėjų ir praktikų diskusijų.

Visi renginiai vyks šeštadienį. Ugniagesių gelbėtojų profesinė šventė Teatro aikštėje startuos 11 val. ir truks iki 15 val. Organizatoriai skelbė, kad pirmą kartą Šv. Florijono dieną visi Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai susitiks Klaipėdoje.

„Lietuvos ugniagesių bendruomenė pristatys gaisrų gesinimo ir gelbėjimo techniką, įrangą, papasakos, kaip apsisaugoti nuo gaisro, pamokys, kaip naudotis gesintuvais. Atėję į renginį turėsite unikalią galimybę išgirsti Klaipėdos gaisrinės istoriją, profesionalai pasidalins patirtimi gelbstint nukentėjusiuosius griūtyse, gerą nuotaiką dalins bebriukas Ugnius, viską apie saugų kūrenimą papasakos tikrų tikriausias kaminkrėtys“, – informavo organizatoriai.

Skelbiama, kad čia suvažiuos apie 700 motociklų, kad kartu paminėtų naujo sezono pradžią.

Ugniagesiai taip pat pasidalins informacija apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms bei kaip pasiruošti vadinamąjį išvykimo krepšį.

12 val. Klaipėdos vasaros estradoje prasidės „Klaipėdos regiono motociklų sezono atidarymas 2024“. Skelbiama, kad čia suvažiuos apie 700 motociklų, kad kartu paminėtų naujo sezono pradžią.

Motociklų parado uostamiesčio gatvėmis pradžia – 15 val. Motokolona pajudės iš Vasaros estrados Herkaus Manto g. link, po to pravažiuos Naujojo Uosto g., Pilies g., Minijos g., o Smiltelės g. ir Taikos pr. sankryžoje suks į kairę ir Taikos pr., Herkaus Manto g. ir Liepojos g. grįš į renginio vietą Vasaros estradoje.

Vasaros estradoje vyks ne tik motociklų paroda, bet ir didžiausio, mažiausio, seniausio, garsiausio motociklo rinkimai, taip pat pramogos vaikams ir daugelis kitų veiklų.

O KKKC (Didžioji Vandens g. 2) šeštadienį 11 val. vyks pokalbis tarp Klaipėdos tyrėjų prof. dr. Aldžio Gedučio, dr. Liutauro Kraniausko, architekto Manto Daukšio bei idėjų simpoziumo dalyvių: meno daktarų, tyrėjų ir menininkų apie miestiškumo tyrimus.

Pasak KKKC direktoriaus ir simpoziumo iniciatoriaus Liudo Andrikio, šio renginio tikslas – paskatinti meno tyrėjų ir praktikų, daktarų ir doktorantų domėjimąsi Klaipėda ir čia vykstančiais procesais, bendradarbiauti su mieste veikiančiomis organizacijomis, kūrėjais ir bendruomenėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seni bambekliai

Seni bambekliai portretas
Patys seniau birzgindavot savo dvitakčius sovietinius šūdus, prisigėrę važinėdavot kaip begalviai, o dabar pavydas ima kad jaunimas vietoj alkoholio ir narkotikų randa geresnių užsiemimų. Stfu!!!

Įdomu

Įdomu  portretas
Šventė, šventėmis, bet žiauriai erzinantis šiknakrėčių (motociklų) triukšmas.

Senole

Senole portretas
Gražiausias reginys... Motociklų kolona,baisus triukšmas,visi linksmi,mojuoja,dėkui inf.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių