Klaipėdoje peršalimo ligų ir COVID-19 sergamumo rodikliai – vis geresni

Klaipėdoje vaikų ir suaugusių sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 mažėja. Gyventojai ir toliau pamažu skiepijasi, tad tikimasi, kad situacija tik gerės.

Dar visai neseniai, pernai lapkritį–gruodį, specialistai pastebėjo išaugusį sergamumą gripu, tarp sergančiųjų daugiausia buvo vaikų.

Tąkart Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Rima Šimkuvienė teigė, kad per kelias savaites sergamumas gripu buvo padidėjęs net keturis kartus.

Šiuo metu situacija – pasikeitusi, sergamumo rodikliai – ne tokie gąsdinantys.

„Lyginant ketvirtą ir penktą šių metų savaites, Klaipėdoje sergamumas gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga sumažėjo. Penktąją šių metų savaitę bendras gripo, ŪVKTI ir COVID-19 ligos sergamumo rodiklis siekė 73,02 atvejo 100 tūkst. gyventojų, ketvirtąją – 82,96 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Sergamumas tarp vaikų ir suaugusiųjų – panašus (penktąją savaitę vaikai sudarė 53,4 proc. visų susirgusiųjų, ketvirtąją savaitę – 46,2 proc.)“, – informavo NVSC Klaipėdos departamento Kokybės vadybos ir komunikacijos skyriaus visuomenės informavimo specialistė Vilda Bajoriūnienė.

Taip pat pažymima, kad per šių metų sausį nuo gripo pasiskiepijo 107 Klaipėdos gyventojai, priklausantys rizikos grupėms.

Oficialiosios statistikos portalo duomenimis, per ketvirtadienį nuo COVID-19 klaipėdiečiai pasiskiepijo keturiomis „Pfizer“ ir penkiomis „Johnson“ vakcinomis. Visoje Lietuvoje per šią parą pasiskiepijo 68 žmonės.

Specialistai primena, kad skiepai vis dar efektyviausia priemonė, padedanti apsisaugoti nuo ligų ir jų keliamų komplikacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Covido melas

Covido melas portretas
ar bus pokyciu po susirinkusios milijonines minios savaitgali Palangoje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių