Stotelėms – ir piktavalių dėmesys

Keliose uostamiesčio vietose įrengtos mobiliosios stotelės, kur žmonės gali ne tik įsikrauti telefonus, pasinaudoti belaidžiu internetu, bet ir prisipūsti dviračių, paspirtukų ar neįgaliojo vežimėlių padangas. Nors stotelės yra tikrai naudingos, vis dėlto jos susilaukia ir piktavalių dėmesio.

Uostamiestyje įrengtos penkios mobiliosios stotelės. Visos jos turi saulės baterijas – atsinaujinantį energijos šaltinį, čia pat įrengti ir oro kompresoriai.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis patarėjas Marius Pankevičius pabrėžė, kad stotelėmis jau kelerius metus sėkmingai naudojasi daugybė klaipėdiečių.

Pagrindinis energijos šaltinis čia – saulės šviesa, todėl, pasak patarėjo, įrenginių išlaikymui ir priežiūrai skiriama suma – minimali.

„Jas mieste įrengėme pagal tris atskirus projektus. Maitinimas kompresoriui, telefonų įkrovimas ir interneto tiekimas vyksta nuo saulės baterijos. Tai taupus atsinaujinančios energijos šaltinis, todėl eksploatacinės išlaidos nėra didelės, mokame tik už belaidį internetą ir apmokame išlaidas už oro žarnelių, jų antgalių, kitos smulkios įrangos remontą ar keitimą, stoteles tvarkome porą kartų per metus“, – aiškino M. Pankevičius.

Kaip teigė M. Pankevičius, retai, bet tenka susidurti su atvejais, kai stotelėse pasidarbuoja ir piktavaliai, sugadina įrangą ar stoteles niokoja kitais būdais.

Viena mobilioji stotelė įrengta tarp Naikupės g. ir Taikos pr., kelias stoteles žmonės gali rasti pėsčiųjų take tarp Gedminų g. ir Taikos pr., pėsčiųjų take Taikos pr. nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės.

Daugiau tokių stotelių mieste artimiausiu metu, pasak patarėjo, įrengti neketinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių