Tarsis dėl užteršto grunto

Klaipėdos apskrities viršininkas Arūnas Burkšas dėl ketinimo atviroje jūroje laidoti chemikalais užterštą gruntą prie apskrito stalo kviečia daugybės institucijų atstovus.

Gruodžio viduryje dienraščiui paviešinus Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ketinimus į atvirą jūrą išgabenti 36 tūkst. kub. m sunkiaisiais metalais užteršto grunto, netrukus šis leidimas buvo atšauktas.

Vakarų laivų gamyklos dokuose susikaupusiame grunte buvo aptikta švino, cinko, nikelio, kadmio, chromo ir gyvsidabrio.

Tačiau Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas buvo davęs leidimą gilinti vieną iš trijų šios gamyklos dokų. Kilus skandalui, situaciją ėmė aiškintis Aplinkos ministerija. Tik po konsultacijų su ministerijos valdininkais, pajūrio aplinkosaugininkai panaikino savo pačių duotą leidimą.

Rytoj Klaipėdos apskrities viršininko A.Burkšo iniciatyva ketinama dėl šios problemos prie apskrito stalo pasitarti sukviesti nemaža institucijų.

"Manau, kad reikia aiškinti situaciją, kad kuo mažiau liktų neskaidrių ar neaiškių dalykų", – tvirtino A.Burkšas.

Dėl užteršto grunto turėtų kalbėtis Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas Andrius Kairys, uosto direkcijos atstovai, kviečiamas ir miesto meras Rimantas Taraškevičius. Prie apskrito stalo laukiama ir Aplinkos, Susisiekimo, Ūkio ministerijų atstovų, Klaipėdos universiteto mokslininkų, Vakarų laivų gamyklos vadovų.

Tikimasi, kad pasitarime turėtų dalyvauti ir įstaigų "Grunto valymo technologijos" bei "Toksika" atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta Vaitkeviciene

Asta Vaitkeviciene portretas
Visiskai zmones isprotejo,jei jau tokie ketinimai galvoje kirba
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių