Tėveliams – perspėjimas dėl batutų uostamiestyje

Prasidėjus vasarai, viena populiariausių pramogų uostamiesčio vaikams tampa batutai. Specialistai tvirtina – dažniausiai šiltuoju metų laiku vaikai dažniausiai traumas gauna žaisdami būtent ant jų. Batutai ne visada atitinka techninius saugumo reikalavimus, o ir patys vaikai išdykaudami nepaiso saugaus elgesio taisyklių.

Klaipėdos vaikų ligoninės ortopedas-traumatologas Eduardas Jūraitis teigė, vasaros laikotarpiu į traumatologo kabinetą išties neretai atvyksta ant batutų traumą gavę vaikai.

Gydytojas pabrėžė, kad nelaimingi atsitikimai dažniausiai įvyksta dėl techninių saugos taisyklių nesilaikymo. Batutai ne visada būna stabilūs, šalia jų nėra apsauginės tvoros ar tinklo, juose leidžiama šokinėti vaikams, kurie priklauso skirtingoms svorio kategorijoms.

„Pastaruoju metu dažniau kreipiasi vaikai, nukentėję ar susižeidę šokinėdami ant nuosavų batutų. Dažniausios traumos – čiurnos sąnario nubrozdinimai, raiščių ir plaštakų patempimai, plyšimai, kojų ir rankų kaulų lūžiai“, – tvirtino E. Jūraitis

Praėjusiais metais, uostamiesčio Vaikų ligoninės duomenimis, beveik pusė tūkstančio vaikų patyrė traumas žaisdami ant užsakomų ar netoli parduotuvių esančių batutų, o šiais metais susižalojusių jau yra apie 150.

Kaip teigė Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja gydymui Diana Vaitkevičiūtė, vaikai žaisdami ant batutų taip pat gali užsikrėsti ir įvairiomis infekcijomis.

„Batutai nėra išskirtinė vieta, tačiau, kaip ir visose viešose vietose, čia galima užsikrėsti infekcijomis, perduodamomis per neplautas rankas. Taip pat kontaktuojant su kitais vaikais galima užsikrėsti ir infekcijomis, kurios plinta oru“, – teigė D. Vaitkevičiūtė.


Šiame straipsnyje: Klaipėdabatutaivaikaitraumos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Jeogu Jums tikrsi rūpi vaiko sveijata ir stūburas, neduokite batutų. Grynas žalojimas. Pasiklauskite kinezeterapeutų ar masažuotojų apie pasekmes.

Romas

Romas portretas
Net baisu pagalvoti, kad mano jaunystės laikais geriausias "batutas" buvo sena spyruoklinė lova. Kadangi aukščio išmatuoti nebuvo kaip, šokinėjom kas nušoks toliau. Dviese laikė lovą iš galų, o kiti šokinėjo į tolį.

Anonimas

Anonimas portretas
Kauno nuotrauka ideja
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių