Tualetą atstojo namo priešais Klaipėdos koncertų salę siena

Šlapinimasis viešoje vietoje dienos metu tampa tik aplinkinių pasipiktinimo objektu, tačiau skambinti į policiją retas sugalvoja.

Savaitgalį kai kurie klaipėdiečiai, skubėję į renginį Klaipėdos koncertų salėje, tapo nemalonaus incidento liudininkais.

Neradę, kur pasistatyti automobilį, šventės dalyviai norėjo pasukti į priešais salę esančio namo kiemą. Čia savo transporto priemones įprastai palieka ne vienas renginio dalyvis.

Tačiau tąkart įvažą buvo užtvėręs keistai pastatytas geltonos spalvos taksi automobilis vos praviromis durelėmis. Netoliese, prie namo kampo gamtinius reikalus atliko taksi vairuotojas.

Vyrui buvo nė motais, kad dar šviesu, o priešais esančiame pastate žmonės gausiai rinkosi į šventinį renginį. Klaipėdiečiai piktinosi, kad taip elgėsi būtent taksistas. Jie suabejojo, ar po tokių vaizdų norėtų naudotis šios firmos taksi automobiliais.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga paaiškino, kad už šlapinimąsi viešoje vietoje numatyta bauda nuo 100 iki 300 litų arba areštas iki 30 parų.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą šis elgesys prilyginamas nedideliam chuliganizmui, tokiam kaip necenzūrinių žodžių vartojimas, įžeidinėjimas arba kabinėjimasis prie žmonių viešoje vietoje.

A.Leliuga pastebi, kad pažeidėjų, besišlapinančių viešoje vietoje, dažniausiai sulaikoma per viešus renginius mieste. Alkoholio padauginęs jaunimas patingi nueiti iki netoliese pastatytų biotualetų, tad gamtinius reikalus atlieka tiesiog čia pat.

Daugiausia tokių jaunuolių pasitaiko per Jūros šventę. Pasak viršininko, per šventes šių pažeidėjų daugiau nubaudžiama ir todėl, kad tuo metu mieste patruliuoja daugiau policininkų.

Pastebima, kad viešoji tvarka tokiu būdu dažniau pažeidžiama tamsiuoju paros metu.

A.Leliuga patikino, kad jei pamatęs viešoje vietoje gamtinius reikalus atliekantį pažeidėją gyventojas paskambintų į policiją, ši reaguotų ir atvyktų į nurodytą vietą. Nors pareigūnas pripažino, kad tokių skambučių sulaukiama mažai.

„Kai nutveriama nusikaltimo vietoje naktį, kartais net nebaudžiame, jei aplinkui nėra kitų žmonių. Visada vertinama konkreti situacija“, – pridūrė viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pareigūno protokolas

Pareigūno protokolas portretas
Atvykę pagal iškvietimą, nurodytoje vietoje, skersgatvio kampe aptikome balą. Skysčio kvapas buvo panašus į taksisto, kuris neseniai buvo pastebėtas šioje teritorijoje, šlapimo kvapą. Incidentas perduotas tirti Prokuratūrai.

Miestietė

Miestietė portretas
Miesto valdžiai turėtų būti gėda dėl viešųjų tualetų trūkumo. Gidai užsieniečius tuo reikalu veža į "Akropolį", nes centrinėje niesto dalyje ir senamiestyje tualetų paprasčiausiai nėra. Tikrai Europos valstybė ir didelės kultūros šalis.

wc prie skulpturu parka

wc prie skulpturu parka portretas
suede mano lita, o duru taip ir neatidare. Kur eiti ieskot kompensacijos uz tai kad turejau parke po medziu reikalus atlikti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių