Uostamiesčio gyventojus gąsdina pušys

Liepojos gatvės gyventojai nerimauja dėl šalia namų augančių pasvirusių pušų. Klaipėdiečiai bijo, kad pakilęs vėjas medžius gali išversti ir pridaryti nuostolių.

Liepojos gatvės gyventojai nerimauja dėl šalia namų augančių pasvirusių pušų. Klaipėdiečiai bijo, kad pakilęs vėjas medžius gali išversti ir pridaryti nuostolių.

Pavojingai atrodančios pušys veši ties Liepojos gatvės 74 ir 76 namais. Pasak gyventojos, medžiai jau kuris laikas yra pasvirę į šaligatvio pusę.

"Žmonės bijo pro juos eiti, kad ant galvos neužvirstų. Ypač daug nerimo buvo savaitgalį, kai šėlo audra. Pušys taip traškėjo, kad, atrodė, trūksta tik vieno smarkesnio gūsio ir atsitiks nelaimė. Per kiekvieną audrą baiminamės dėl šių medžių", – sakė moteris.

Klaipėdietė nuogąstavo, kad  virsdami medžiai gali pridaryti daug nuostolių.

"Vis skaitau atsiliepimus apie kertamus medžius K.Donelaičio gatvėje. Vieni piktinasi, kiti džiaugiasi, tačiau man liūdna, kad niekas nepastebi, kas darosi atokiau nuo miesto centro", – tvirtino gyventoja.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Daivos Berankienės, gyventojai apie avarinius ir pavojingus medžius turėtų pranešti Miesto tvarkymo skyriui.

Jo darbuotojai pasirūpins, kad tokie plačiašakiai būtų pašalinti. Aišku, pirmiausia bus įvertinta, ar medis tikrai pavojingas.

D.Berankienės teigimu, savaitgalį siautęs stiprus vėjas patikrino mieste augančius medžius. Tačiau išverstas buvo tik vienas Giruliuose. Jam pašalinti buvo išduotas leidimas.

"Išvirtusį medį galima pašalinti, tačiau per penkias dienas reikia išsiimti leidimą, kad jis būtų išbrauktas iš visokių sąrašų", – komentavo vedėja.

Vasarą klaipėdiečiai yra piktinęsi ir liepų alėja, kuri auga šalia pagrindinės Liepojos gatvės. Nepasitenkinimą kėlė šakos, kurios glostė galvas ne tik važiuojantiems dviračiais, bet ir pėstiesiems.

D.Berankienė priminė, kad prie Liepojos gatvės liepų alėja yra pasodinta seniai.

"Aišku, medžiai per tankiai susodinti, tačiau jie atlieka svarbią funkciją – apsaugo čia esančius namus nuo triukšmo, teršalų. Kažin ar būtų gerai, jei juos dabar retintume. Liepos dar nėra pavargusios ir puikiai atlieka savo funkciją. Kritinės situacijos nėra, o visur pasitaiko, kad viena kita šaka nulūžta", – išsakė nuomonę vedėja.

D.Berankienė sutiko, kad palei Liepojos gatvę susodintus medžius reikia genėti. Tai buvo daroma prieš kelerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių