Vėtra uosto darbo nesutrikdė

Naktį uoste siautusi vėtra nekliudė pirmą kartą uoste prisišvartuoti tanklaiviui su benzinu.

Iš Švedijos Geteborgo uosto 7,5 tūkst. tonų benzino atgabenęs tanklaivis prie įmonės „Klaipėdos nafta“ krantinės buvo prišvartuotas 1.35 val. naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. 124 metrų ilgio laivas „Olympus“ degalus atgabeno bendrovės „Lukoil Baltija“ užsakymu.

Tai pirmas tanklaivis, degalus atgabenęs jūros keliu. Ši galimybė atsirado įmonei modernizavus dyzelino ir E-95 bei E-98 benzino priėmimo iš jūros įrenginius. Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Jurgio Aušros, ši rekonstrukcija kainavo per 10 milijonų litų.

Degalai pumpuoti į kranto talpyklas ir bus išgabenti cisterniniais vagonais. Tikimasi, kad šioji degalų injekcija į rinką gali atpiginti degalų kainą degalinėse.

Uosto kapitono pavaduotojas Arvydas Narmontas tikino, kad ketvirtadienio naktį žadėtos 25 metrų per sekundę audros pavyko išvengti.

„Tebuvo 18 m/s vėjas, o tai mūsų visai negąsdina. Vedėm į uostą tanklaivius ir švartavome, vieną iš pirmos krantinės išvedėme į jūrą. Sunkumų nebuvo. Vienas tanklaivis laukia išoriniame reide. Sudėtingesnės sąlygos tik Malkų įlankoje. Apsunkinta laivyba prie 140–143 krantinių. Ten susikaupęs didelis kiekis sulaužytų ledo lyčių. Šiek tiek užtrunka prisišvartavimas. Šioje vietoje buvo ledas iki 35 centimetrų, srovė jo neišneša. Tikėjomės, kad pietryčių vėjas šiek tiek išpūs ledus į jūrą, tačiau to neatsitiko“, – tikino A.Narmontas.

A.Narmontas sakė, kad penktadienį situacija uoste turėtų pagerėti, vėjas turėtų rimti.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Gerai,kad nesutrukde darbo,bet tu laivu uoste tai skystai.Gal leis zmones nuo betono krantiniu zvejot.Laivu nera,darbo nera,pinigai sukisti ir isvogti-tegul alkani LAISVOS LIETUVOS pilieciai laisvai zvejoje.Vis bus JURINES isvagiamosios valstybes ivaizdis-visi zvejai...Neatrodo,kad VYTAUTO II uzraugta "pasiutusiu miltu kose" nustoja putoti.Atvirksciai,atrodo dar tik rimtai pradeda?

Kestas

Kestas portretas
Labai gerai kad atidarytas naujas kelias benzinui, sudaryta galimybę įsigyti benzino ne tik iš Mažeikių gamyklos bet ir iš kitur. Tai puiku. Manau ir tikiuosi, kad tai turės įtakos benzino kainoms, jos dėl konkurencijos turėtų mažėti. Iki šiol konkurencijos nebuvo, tad kainas Mažeikių gamykla galėjo kelti be rūpesčių. Puiku, kai yra dirbama. " Lašas po lašo ir akmenį pratašo", sako patarlė.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių