Gatvė Klaipėdoje – lyg tiksinti bomba: duobė grasina pavojinga nelaime

Brangiai kainavusi trinkelėmis išklota Molo gatvė kelia grėsmę važiuojantiems ja link Šiaurinio molo. Čia daug kanalizacijos šulinių, kuriuos vairuotojai stengiasi aplenkti, o neseniai gatvė ėmė grasinti galinčiomis atsiverti smegduobėmis.

Prieš 23 metus įgyvendinant PHARE lėšomis finansuojamą Melnragės lietaus ir kanalizacijos tinklų renovacijos projektą, buvo nuspręsta kartu atnaujinti ir palei paplūdimius besidriekiančios Molo gatvės dangą. Čia buvo paklota apie 15 tūkst. kv. m trinkelių, sutvarkyti šaligatviai.

Nuo pat to laiko Molo gatvė sulaukia kritikos ir gyventojų pasipiktinimo. Daugelis tokį darbą vadino pinigų švaistymu, o gyventojai gali pasakyti ne vieną piktą žodį taip nusprendusiems ir padariusiems asmenims.

R. Laurinavičiaus nuotr.

Nesileidžiant į detalius prisiminimus apie šios gatvės istorijos peripetijas, verta pasakyti tik tiek, kad jau po kelerių metų joje teko taisyti broką. Molo gatvė atrodė apgailėtinai: gatvės danga – banguota, o trinkelės – išsiklaipiusios.

Broko priežasčių nustatyti nepavyko, užtat grindinį teko keisti ir jį kloti iš naujo.

Prieš porą metų šioje gatvėje vėl buvo perklojamos išsiklaipiusios trinkelės po anksčiau vykdytų kasinėjimo darbų – lietaus nuotekų tinklų nuvedimo iš sklypo. Tada teko riboti eismą Molo gatve.

Vos prieš porą dienų šioje gatvėje atsirado įgriūva, bet kuris lengvasis automobilis gali patirti avariją įvažiavęs į naujai susidariusią duobę prie vieno šulinio dangčio.

Ši vieta nėra pažymėta, tad dažniausiai vairuotojus gelbsti atidumas ir iki 30 kilometrų per valandą apribotas greitis.

R. Laurinavičiaus nuotr.

Sukritusios trinkelės jau spėjo aptrupėti.

Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojai apie šią bėdą vakar sužinojo iš dienraščio „Klaipėda“ žurnalistų ir žadėjo pasirūpinti grėsmės pašalinimu.

Galima spėti, kad įduba gatvėje atsirado dėl tos pačios priežasties kaip ir 2021 m.

Visą gatvės dangą keisti kol kas planų nesama. Tai patvirtino miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Brangi trinkelių danga Melnragės gyventojus nervina dar ir todėl, kad net negreitai ja važiuojančios mašinos kelia kur kas didesnį triukšmą nei važiuodamos asfaltu.

Tai yra dar vienos, brangiai kainavusios, trinkelėmis klotos gatvės kasdienybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vaziavau ta gatve bet nieko negirdejau kad kas nors tiksetu. Kodel MELUOJAT?

Anonimas

Anonimas portretas
mat parupo Molo gatve .ar kitu baisesniu NERA ? lai metasi plikis duda ir tt .paprato mat is VISKA valdiskais pinigais SAVO GERBUVI TVARKYTI ! TFU

Anonimas

Anonimas portretas
Iki nelaimes vienas žingsnis! Baisu kas vyksta kai miesto tvarkytojai nekontroliuoja situacijos ir sužino iš spaudos. Jokios kompetencijos gėda ištikrųjų prieš Klaipėdos svečius. Tai įrodo atsakingų žmonių aplaidumą ir tiek,gėda.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių