Vienuoliai ruošiasi palapinių šventei

Uostamiestyje veikiančio Pranciškonų vienuolių ordino broliai ruošiasi dalyvauti pirmąkart Lietuvoje rengiamoje Vienuolių palapinių šventėje. Jos metu vienoje vietoje bus galima pamatyti beveik visų Lietuvoje gyvuojančių religinių bendruomenių atstovus, pabendrauti, susipažinti su jų vykdoma veikla.

Uostamiestyje veikiančio Pranciškonų vienuolių ordino broliai ruošiasi dalyvauti pirmąkart Lietuvoje rengiamoje Vienuolių palapinių šventėje. Jos metu vienoje vietoje bus galima pamatyti beveik visų Lietuvoje gyvuojančių religinių bendruomenių atstovus, pabendrauti, susipažinti su jų vykdoma veikla.

2015-uosius popiežius Pranciškus paskelbė Pašvęstųjų gyvenimą pasirinkusių asmenų, tai yra vienuolių, metais. Tuo esą norima atkreipti dėmesį į vienuolystės misiją ir svarbą dabartiniame gyvenime.

Vienuolių palapinių šventė Vilniuje rengiama paskutinį vasaros šeštadienį, rugpjūčio 29 d. Lietuvos žmonės kviečiami atvykti ir susipažinti su vienuoliais ir vienuolėmis iš arčiau.

Planuojama, jog jų į renginį susirinks apie tūkstantis. Siekiama, kad žmonės pamatytų, kad yra ir tokių žmonių, kurie pasirinko pašvęstųjų gyvenimą. Daug kas esą net nežino, kad egzistuoja tokia galimybė.

"Manau, kad kai kurių ordinų atstovų vis dėlto nebus šioje šventėje, nes jų vienuolijos yra labai uždaros, tai – benediktinai, klarisės, kiti. Pagal jų taisykles, jie negali išeiti iš savo teritorijos", – dėstė pranciškonas Evaldas Darulis.

Lietuvoje veikia 9 vyrų ir 32 moterų vienuolijos. Broliai ir seserys įsikūrę 75 vienuolynuose. Nors visos vienuolijos – krikščioniškos, bet skirtumai tarp jų esą yra labai dideli.

Kiekviena vienuolija turi savo vidinę tvarką, regulą, tai yra gyvenimo taisykles. Pavyzdžiui, jėzuitai užsiima švietėjiška veikla, saleziečiai dirba su vaikais, dominikonai – pamokslininkai. Renginyje pasauliečiams bus suteikta proga su visais jais susipažinti iš arčiau.

Prieš Vienuolių palapinių šventę pranciškonai ketina rinktis į savo Palapinių kapitulą. Šio susiėjimo istorija siekia labai senus laikus, kai ordino įkūrėjas Pranciškus sušaukė visus brolius į vieną vietą netoli Asyžiaus.

"Ir nuo tada kasmet visame pasaulyje kiekviena provincija rengia tokias palapinių kapitulas. Šiemet turėtų susirinkti apie 40 mūsų brolių. Tai tik mūsų vienuolijos susiėjimas. Mes kalbamės, kas vyksta mūsų provincijoje, kas pasikeitė, kokie sunkumai kamuoja, kokie dalykai džiugina. Palapinių kapitula truks savaitę, o dar po savaitės keliausime į Vienuolių palapinių šventę Vilniuje", – sakė brolis E.Darulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Gerbiami aukščiau apsireiškusieji.Kiekvienas komentaras turi savą tiesą. bet tiesa yra tokia , kad pagal komentarą galima pasakyti beveik viską apie komentatorių.

jo,

jo, portretas
tik situ ziurkiu dar betruko valstybes valdyme.

AK

AK portretas
Argi pavydime? Blizgančių šmutkių gal nematėm? Tik kad vienuoliai, juo labiau basakojai pranciškonai su virvele ant strėnų, netinkamai elgiasi.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių