Dėl iškritusio berniuko sukrėsti klaipėdiečiai: vaikai yra vaikai, jų nepririši „ant lenciūgo“

  • Teksto dydis:

Net du greitosios medicinos pagalbos (GMP) ekipažai antradienio vakarą, apie 19 val., skubėjo į Pietinį rajoną Klaipėdoje, kai buvo pranešta apie iš septintojo aukšto balkono iškritusį vaiką. Apie įvykį sužinoję gyventojai – sukrėsti.

„Pirmoji brigada į iškvietimą atvyko po šešių minučių, antroji – po aštuonių. Vaikas buvo rastas be sąmonės, triko jo kvėpavimas. Suteikus pagalbą, jis nuvežtas į Vaikų ligoninę“, – LNK žurnalistams kalbėjo vyresnioji dispečerė Regina Pocienė.

Vaikų ligoninėje šešiametis pateko į reanimaciją. „Atvežtas sunkios būklės, visiškai ištirtas ir pradėtas gydymas. Tolimesniam gydymui vaikas pervežtas į Kauno klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyrių“, – sakė reanimacijos gydytojas Linas Mikelis.

Berniukas – ištiktas komos, patyręs daugybinių sužalojimų. „Atsižvelgiant į patirtus sužalojimus, kol kas gyvybė yra kontroliuojama, ir, aš manau, galbūt bus visai neblogai“, – vylėsi gydytojas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Kaip nutiko, kad šešiametis iškrito iš septinto aukšto, medikams neaišku. „Mes gavome kompleksinį kvietimą iš Bendrojo pagalbos centro, paskui perskambinus kvietėjai, ji įvykį matė tiesiog per langą“, – pasakojo vyresnioji dispečerė.

„Vienintelis atsakymas – neatsakingumas. Lygiai taip pat kaip daugelis vaikų traumų yra dėl tėvų neatsakingumo ir nepriežiūros“, – pridūrė L. Mikelis.

Policija nelaimės aplinkybių nedetalizuoja. „Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Pagal kompetenciją, šį tyrimą vykdys Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai“, – sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Asta Kažukauskienė.

Nelaimė sukrėtė klaipėdiečius. „Pirmiausia, tai turbūt reikėtų sakyti, kad yra vaiko nepriežiūra. Kita vertus, galbūt tai yra nelaimingas atsitikimas. Gal kažkoks momentinis – gal tėvams kažkas blogo pasidarė. Iš šalies negalima vertinti, tuo atveju nebuvus šalia. Aišku, tai – baisi tragedija“, – įsitikinusi žurnalistų kalbinta moteris.

„Baisu, bet neįsivaizduoju, kaip. Va, langai – uždaryti, nebent anoje pusėje, ten gal – atviri. Vaikai yra vaikai, jų nepririši ant lenciūgo“, – pridūrė sutiktas vyras.

„Oi, baisu pagalvoti“, – tarstelėjo dar viena moteris.

Neaišku, kaip nutiko, kad ne artimieji, o kaimynai pamatė ant žolės iškritusį šešiametį. Vaiko teisių sergėtojams šeima – žinoma. Jai teikta pagalba, bet ne dėl vaikų nepriežiūros.

„Norėtume atkreipti dėmesį, kad siekiant pasirūpinti vaikų saugumu, būtina išlikti itin budriems ir dėmesingiems. Įvertinti tai, kad ir trumpai nukreiptas dėmesys gali pasibaigti nelaime“, – aiškino Klaipėdos apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gintarė Noliūtė.

Pernai Klaipėdoje buvo net dvi panašios nelaimės. Pro langą iškrito metų kūdikis. Tada mergytė liko sveika, nes iš antro aukšto krito ant žolės. Pro balkono langą iššoko ir reanimacijoje atsidūrė, ir aštuonerių metų mergaitė. Tai irgi buvo gerai pasibaigusi nelaimė – be rimtų sužalojimų. Mergaitė buvo likusi viena namuose ir sumanė iššokti iš antrojo aukšto. Laimė, ant įmirkusios nuo lietaus žolės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linkiu

Linkiu portretas
Sveikatos berniukui

Regi

Regi portretas
Vaikai skirtingi būna. Vieni išsilaksto lauke ir namie ramiai žaidžia, kiti visur lenda, lipa, braunasi. Svarbu auklėjimas ir pavojų aiškinimas, ką tėvai turi daryti nuolat, bet tai ne visada padeda. Mes gyvenom trečiam aukšte, turėjom didelį balkoną, kuris tikrai atitiko saugumo reikalavimus, netyčia ne tik vaikas, bet ir suaugęs neišgirsti. Atėjo draugai su mažais vaikais, tai kol prieškambaryje sveikinomės jų vaikai jau buvo balkone ir vyriausias kabojo žemyn galva vos spėjom pagaut. Norėjo iš viršaus pažiūrėt kur jų mašina stovi, balkonas buvo per aukštas, tai jis pasišokėjo. Jam buvo 5 metai, prieš porą metų jau buvo išsikalęs priekinius dantis krisdamas nuo spintos ant stalo krašto.

Niekada nesuprasim

Niekada nesuprasim portretas
Stebūklas, o ne vaikai. Niekada nesuprasim auginę vaikus, kurie būdami vieni nelindo pro langus, nerakino niekam durų, sėdėdavo žaisdavo ir laukdavo iš darbų grįžtančių tėvų, gyvenome daugiaaukštyje viršutiniame aukšte. Gal valgyt neduoda, ar su bendraamžiais bendraut neleidžia? Kai mes namie, visada vaiko kambarys būdavo pilnas draugelių, žaisdavo kompiuterinius žaidimus, jų nei matyti nei girdėti. Vaiko kambariai dažniausiai būdavo su balkonais. Kaip dabar auklėjami vaikai, kad veržiasi pro langus, nepaisydami aukšto.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių