Gastroliuojantys vagys – vėl pajūryje

Vagys, nusitaikę į brangių automobilių detales, savaitgalį neaplenkė Klaipėdos. Tuo metu, kai klaipėdiečiai ir jų svečiai mėgavosi Jūros šventės malonumais, vagys išmontavo dviejų BMW spidometrus.

Vienas tokios mašinos savininkas vagystę pastebėjo šeštadienį prieš 8 val. ryto. Baltijos prospekte gyvenantis vyras rado išdaužtą automobilio keleivio pusės langą. Taip įsibrovęs vagis išmontavo mašinos spidometrą. Nukentėjusysis patirtą žalą įvertino tūkstančiu eurų.

Tą pačią dieną apie 13 val. policijai pranešta apie analogišką vagystę iš automobilio viename Statybininkų prospekto kieme.

Ir čia vagys pagrobė BMW LED skydelį, kurį kitaip žmonės vadina spidometru. Jį savininkas įvertino 1,8 tūkst. eurų, bendra žala siekia 2,3 tūkst. eurų.

Panašios vagystės pastaruoju metu nuvilnijo per visą Lietuvą, Vilniuje pastarosiomis dienomis pavogti dviejų BMW automobilių priekiniai žibintai, iš dar vieno tos pačios markės automobilio dingo prietaisų skydelis, multimedijos ekranas ir pultelis, valdymo skydelis bei kiti daiktai.

Panašių vagysčių būta ir Kaune. Į visus apvogtus automobilius įsibrauta tokiu pat būdu.

Policijos pareigūnams jau ne vienerius metus nesiseka sugauti apynaujų automobilių detalių vagis. Iš nusikaltimų geografijos ir braižo spėjama, kad tai – iš kitų šalių atvykstančių nusikaltėlių darbas. Paprastai tokie vagys vadinami gastrolieriais, per vieną ar dvi naktis jie apvagia kelias mašinas ir skuba dingti į kitą Lietuvos pusę arba išvyksta iš šalies. Manoma, kad nusikaltimus jie vykdo pagal užsakymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių