Grupuočių karai atgimsta?

Kalbos apie tai, kad Lietuvoje nebėra organizuoto nusikalstamumo, panašu, nebėra tiesa. Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį netoli Palangos įvykdyta žmogžudystė verčia manyti, kad atgimsta 1990-ieji, kai asmeniniai nesutarimai buvo sprendžiami šūviais. Tada kulkos galėjo sulaukti gaujai nesumokėjęs kioskininkas, o dabar šaudoma į milijonus litų skaičiuojančius verslininkus.

Kalbos apie tai, kad Lietuvoje nebėra organizuoto nusikalstamumo, panašu, nebėra tiesa. Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį netoli Palangos įvykdyta žmogžudystė verčia manyti, kad atgimsta 1990-ieji, kai asmeniniai nesutarimai buvo sprendžiami šūviais. Tada kulkos galėjo sulaukti gaujai nesumokėjęs kioskininkas, o dabar šaudoma į milijonus litų skaičiuojančius verslininkus.

Suvarpytas kulkų pabėgo

"Buvo taip ramu, o dabar vėl..." – taip emocingai apie nakties įvykius kalbėjo Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius.

Kad kelyje Palanga–Klaipėda prie kelio iš Nemirsetos atsitiko neeilinis įvykis, buvo aišku daugybei vakar ryte iš kurorto į Klaipėdą važiavusių žmonių. Pravažiuodami jie matė kraujo klaną ir visą būrį atidžiai žemę tyrinėjusių policijos pareigūnų.

Kiek vėliau ši vieta buvo aptverta, policininkai mosavo, kad automobiliai prie įvykio vietos nesustotų, o žioplinėtojai netrukdytų jiems dirbti.

Specialiais ženklais buvo žymimos vietos, kur rasta šovinių tūtelių, fiksuoti kiti pėdsakai, iš kurių vėliau ketinta sudėlioti įvykių seką.

Apie įvykius šioje vietoje policija buvo informuota 0.25 val. Klaipėdoje gyvenantis 59 metų Valerijus Fedorcovas pranešė, kad buvo užpultas ir sužeistas. Esama duomenų, kad vyras prieš tai paskambino savo artimiesiems.

Po tarano – šūviai

Vakar įvykius atkurti bandę pareigūnai dėliojo tokią nusikaltimo schemą. V.Fedorcovas ir jo 53 metų verslo partneris Vladislavas Polegoško automobiliu "Volvo XC60" važiavo į Klaipėdą.

Pirminiais duomenimis, jie grįžo iš užsienio, tačiau ar verslininkai parskrido lėktuvu, ar parvažiavo automobiliu iš Latvijos, vakar dar buvo tikslinama.

Netoli įvažos į Nemirsetą prieš eismą į jų automobilį ėmė važiuoti kita mašina ir ją taranavo. Apie tai leidžia spėti nubrozdintas "Volvo" šonas iš keleivio pusės.

Nesupratę, kas atsitiko, ir, ko gero, nenujausdami, kas jų laukia, abu vyrai iššoko iš mašinos, o tada ir buvo sušaudyti.

Keleivio pusėje pakirstas aštuonių kulkų prie automobilio negyvas sukniubo V.Polegoško.

Mašiną vairavęs V.Fedorcovas buvo sužeistas, bet leidosi bėgti į miškelį ir nuo užpuolikų pasislėpė.
Iš jo žodžių žinoma, kad šaudyti galėjo ne mažiau kaip du asmenys.

Po operacijos naujienų neišgirdo

Vakar pareigūnai neatskleidė, ar žino, kas galėjo įvykdyti nusikaltimą, kokiu automobiliu nusikaltėliai buvo atvažiavę ir iš kokių ginklų šaudė. Teigta, kad į daugelį klausimų pavyks atsakyti atlikus ekspertizes.

V.Fedorcovas vakar Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo operuotas ir gydomas Reanimacijos skyriuje.

Po operacijos jis buvo sąmoningas, tačiau dėl sunkios būklės oficiali apklausa nebuvo įmanoma. Ligoninėje budėjo jį saugantys policininkai, drauge jie laukė galimybės pasikalbėti su nukentėjusiuoju.
Tačiau gavęs nemenką narkozės dozę vyras galėjo paaiškinti dar mažiau nei naktį. Laukiama penktadienio, kada jo sąmonė prablaivės.

Teisėsauga – be vadų

Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) pareigūnai, tyrimą koordinuoja Lietuvos kriminalinės policijos biuras, o kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Beje, taip sutapo, kad vakar uostamiesčio teisėsaugos įstaigos buvo likusios be savo vadų: Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius buvo išvykęs į Vilnių, Klaipėdos apskrities viršininkas Alfonsas Motuzas bei ONTB viršininkas Valdas Narutavičius atostogauja.

Tyrimą kuruojantis prokuroras Ruslanas Ušinskas teigė, jog tiriama ne viena versija: užpuolimo motyvo galbūt reikėtų ieškoti aukų verslo aplinkoje, galbūt tarp asmenų, su kuriais nukentėjusieji bylinėjosi. Tiriamos ir kitos versijos.

Vakar neabejota tik dėl vieno – tai užsakytas nusikaltimas. Tad teks ieškoti ir jo užsakovų, ir vykdytojų.
Iki vėlaus vakaro pareigūnai analizavo abiejų nukentėjusiųjų verslo subtilybes, gilinosi į teisminius ginčus.

Šeiminiai santykiai kaip motyvas nužudyti vyrus neanalizuojami.

Policija prašo atsiliepti žmonių, turinčių bet kokios reikšmingos informacijos, susijusios su šiuo nusikaltimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to ххх

to ххх portretas
tamstos nereikia net komentaro skaityt užtenka į vardą pažiūrėt ... neprošal galvą būtų persišviest

jūreiv

jūreiv portretas
nemokėjo jūreiviams atlyginimų ir atlygino taip ir reikia

auuu VMI

auuu VMI portretas
Lietuvos laivai parduodami uz viena lita ar eura,cia juk ne Mazeikiu nafta uz dolca parduota ir visa Lietuva apvogta,ten buvo galima vogti,o cia barygos nemoka mokesciu valstybei,isparduoda Lietuvos turta.Kur ziuri ar neziuri mokesciu inspekcija ,va kur klausimas? nebent VMI pati pradejo daryti tvarka ,kaip Ukrainoje,prie sienos ,susaudyti mokesciu vengejus ir vagis,tada vel pateisinu susaudymus
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių