Kaukėtas nusikaltėlis bandė atimti gyvulių supirkėjų eurus

Gyvulių supirkėjų pinigai sugundė Tverų apylinkių gyventoją. Jaunas vyras suplanavo ir bandė įvykdyti ginkluotą apiplėšimą.

Gyvulių supirkėjų pinigai sugundė Tverų apylinkių gyventoją. Jaunas vyras suplanavo ir bandė įvykdyti ginkluotą apiplėšimą.

Mažiau nei po paros nuo nusikaltimo policininkai sulaikė nupjautvamzdžiu šautuvu aukų mašiną apšaudžiusį vyrą.

Pirmadienį apie 12.45 val. bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas apie ginkluotą apiplėšimą Tverų apylinkėse. Rietavo policininkai netrukus atsirado įvykio vietoje ir apklausė nukentėjusiuosius.

31 ir 38 metų telšiškiai verčiasi prekyba mėsa, tad dažnai Žemaitijos rajonų spaudoje skelbia superkantys gyvus galvijus. Rietavo rajono žmonės žino, kad supirkėjai paprastai susitaria dėl perkamų gyvulių telefonu, aptaria sandorio detales ir patys su grynaisiais pinigais atvyksta paimti galvijų.

Gruodžio 21-ąją jie buvo susitarę sumokėti nemažą pinigų sumą už bene keturis gyvulius.

Menamas pardavėjas pasitiko telšiškius ir eidamas šalia mašinos lydėjo juos į neva savo sodybą. Lijo, buvo labai bjaurus oras, tad gyvulių supirkėjai nepastebėjo, kada juos pasitikęs vaikinas užsimaukšlino ant veido kaukę ir išsitraukė nupjautvamzdį šautuvą.

Jis pagrasino telšiškiams, įmetė į automobilio saloną plastikinius veržiklius, liepė vyrams susirakinti jais rankas ir atiduoti pinigus. Supirkėjai buvo atsivežę 13 tūkst. eurų.

Telšiškiai pasirodė ne iš kelmo spirti. Vairuotojas nustatė pavarų svirtį ant pirmo bėgio ir staiga atleido sankabą, mašina šoko iš vietos.

Nusikaltėlis šovė į automobilį, bet žmonių nesužeidė. Šovinys nukirto kažkurį automobilio vamzdelį. „Mercedes Benz“ nuvažiavo apie 400 metrų ir sustojo.

Užpuolikas tuo metu jau buvo dingęs.

Plungės bei Rietavo policijos pareigūnai, padedami kinologo su tarnybiniu šunimi ėmėsi paieškos. Buvo įvestas planas „Sulaikymas“.

Tuo pačiu metu įvykio vietoje dirbo ekspertai, savo darbo metodais tikri įvykio ėmėsi ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai.

Tos pačios dienos vakare pasinaudojus visais kriminalistikos tyrimo būdais įtariamasis buvo nustatytas. Nukentėjusieji pažino užpuoliką iš nuotraukos.

Antradienį apie 9 val. pareigūnai sulaikė įtariamąjį šalia savo namų.

Paaiškėjo, kad tai septynis kartus teistas vietos gyventojas, anksčiau jis yra sulaukęs nuosprendžio už viešosios tvarkos sutrikdymą, kūno sužalojimą bei kitus nusikaltimus.

Kaip ir daugelis vietos gyventojų šis vaikinas žinojo, kad gyvulių supirkėjai vežiojasi dideles pinigų sumas ir kruopščiai pasiruošė nusikaltimui: įsigijo nevardinę telefono kortelę, kurios po užpuolimo atsikratė, pasirūpino, kad šuo pamestų jo pėdsakus. Beje, tarnybinis šuo nuvedė pareigūnus iki upelio, ir tik tada pametė pėdsakus.

Antradienio pavakare įtariamąjį ketinta atvežti tolimesniems tyrimo veiksmams į Klaipėdą.

Jis bus čia apklausiamas bei laikomas areštinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buras

buras portretas
Žemaitija iki Nevėžio.

jjj

jjj portretas
Už tokius dabelius po 15bizuno kirviu per sikna kas dien ir taip 12 mėnesių manau tikrai padetu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių