Neįprasta istorija: žmona ketino nužudyti vyrą, nes jis – rusas?

Po trijų bendro gyvenimo dešimtmečių sutuoktiniai susitiko teisme. Žmona kaltinama pasikėsinimu nužudyti vyrą. Šį kartą istorija neįprasta – kaltinamoji – moteris, nusikaltimo motyvas – tautinis, esą sutuoktinis turėjo žūti, nes jis – rusas.

Lupo šluotos kotu

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla dėl smurto prieš namiškį ir pasikėsinimo nužudyti bejėgį savo šeimos narį, siekiant išreikšti neapykantą jam dėl tautybės.

Į pustuštę teismo salę ketvirtadienį ryte konvojaus pareigūnės įvedė 66-erių Birutę Kanapliovienę.

Salėje sėdėjo moters sutuoktinis Jurijus Konopliovas. Jis dar prieš posėdį noriai pasakojo dienraščio „Klaipėda“ korespondentei, kaip skaudžiai nukentėjo nuo įkaušusios žmonos.

Moteris kaltinama dviem nusikaltimais – pernai per Jonines metaliniu šluotos kotu sukruvinusi vyrui galvą bei daužiusi į kitas kūno vietas, o pirmąją šių metų dieną puolusi sutuoktinį su peiliu rankoje ir pasikėsinusi į jo gyvybę.

Kaltas – alkoholis

J. Konopliovas pasakojo, kad žmona tampa agresyvi, kai padaugina alkoholio. Esą ilgą laiką pora gyveno gražiai, sutarė.

Viskas pasikeitė tada, kai žlugo B. Kanapliovienės nekilnojamojo turto agentūra. Neturėdama kuo užsiimti ji, pasak sutuoktinio, pradėjo girtauti ir smurtauti.

Apie tai, kad smurto atvejai šioje šeimoje buvo ne vieninteliai, byloja Klaipėdos rajono teisme paskelbti nuosprendžiai, kuriais už smurtą artimoje aplinkoje jau buvo nubausti abu sutuoktiniai.

Pasakodamas apie sausio 1-ąją mirtimi galėjusį pasibaigti konfliktą, vyras rodė ranką, kuri po sužalojimo peiliu tapo nejudri, jis nebegali nieko ja dirbti. J. Konopliovas pirštu rodė ir kitas kūno vietas, tąkart žmonos sužeistas peiliu.

Vyras guodėsi, esą per kelerius metus dėl žmonos girtavimo sutirpo jų santaupos ir pinigai, gauti pardavus kelis savo pačių nekilnojamojo turto objektus. Esą dažną dieną namuose jis rasdavo jau tuščius butelius, o apsvaigusi žmona tapdavo tokia pikta ir agresyvi, kad jam ne vieną kartą teko gintis.

„Kai tik prasidėjo karas Ukrainoje, žmona pradėjo kalbėti, kad rusai blogi, kad jie žudo žmones Ukrainoje, kad ir mane reikia žudyti. Akivaizdu, kad žmogui sutriko psichika. Man buvo gaila žmonos, drauge nugyvenome ilgą laiką, todėl ir nenorėjau skirtis“, – kalbėjo nukentėjusiuoju šioje byloje pripažintas vyras.

Turi gudrų planą?

Peiliu sužeidusi sutuoktinį moteris užrakino jį namuose ir paliko plūsti krauju nepasirūpinusi pagalba jam. Vyras smarkiai nukraujavo, bet išliko gyvas, iškviesti medikai jį išgelbėjo.

B. Kanapliovienė teigė, kad sutuoktinio nelietė ir nė nenumano, kas jį sužeidė. Esą jis girtauja, pats kabinėjasi prie žmonių ir grįžta jau sužalotas.

Teisėjų kolegija nusprendė pirmiausiai apklausti teisiamąją. Pirmiausiai išsiaiškinta, kodėl sutuoktinių pavardės įrašytos skirtingai. Pasirodo, keičiant moters pasą jos pavardė buvo sulietuvinta, ir ten, kur vyro pavardėje yra raidės „o“, jos pavardėje įrašytos „a“.

B. Kanapliovienė teigė, kad sutuoktinio nelietė ir nė nenumano, kas jį sužeidė. Esą jis girtauja, pats kabinėjasi prie žmonių ir grįžta jau sužalotas. Be to, jis esą turi planą išguiti ją iš namų, pats susižeidžiąs, o paskui kaltę verčiąs jai, kad liktų gyventi bute vienas.

Panašu, kad teisiamoji, kaskart kaltinama smurtu, laikosi tokios pačios pozicijos – nepripažįsta kaltės.

Iš moters pasakojimo aiškėja, kad sutuoktiniai gyveno atskiruose kambariuose ir abu rakindavo savo kambario duris.

Teisme bus apklausiami šios poros kaimynai ir kiti liudininkai, iš jų pasakojimo galbūt pavyks susidaryti objektyvų vaizdą apie byloje minimus įvykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Girtuolių ašaros ir dainos. Prie ko čia tautybė.

Taigi

Taigi portretas
Kacapai patys save naikina

Proofada

Proofada portretas
Na va prooganda pasirdo veikia visi rusai blogi
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių