Susižeidusiai merginai mirtinai girtas vyras „parūpino“ neįgaliojo vežimėlį

Klaipėdos socialinės paramos centre įvykdyta drastiška vagystė – žmogus matant įstaigos darbuotojui pagriebė iš pagalbinių patalpų neįgaliojo vežimėlį ir paspruko.

Šis keistas nusikaltimas įvykdytas trečiadienį ryte, apie 9.30 val.

Socialinės paramos centras įsikūręs Taikos prospekte, netoli naujosios turgavietės ir yra gerai žinomas daugeliui klaipėdiečių.

Vidiniame įstaigos kieme yra pagalbinės patalpos, kur trečiadienio ryte darbavosi įstaigos meistras. Staiga į sandėlį įbėgo aukštas vyras, stumtelėjo meistrą, numetė kažkokius dokumentus, čiupo vežimėlį ir su juo dingo.

Iš paskos išskubėjęs meistras nespėjo net pamatyti, į kurią pusę nurūko keistuolis. Gali būti, kad jo kieme laukė taksi ar kitas koks pavežti pasišovęs asmuo.

Tačiau išsiaiškinti vagies tapatybę policininkai neužtruko. Ją išdavė vyro palikti dokumentai, kuriuose buvo informuojama apie tai, kad jauna moteris greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažo atgabenta į ligoninės priėmimo skyrių dėl įtariamo kojos kaulo lūžio.

Prietaisas parodė sunkiai įtikimą skaičių – 5,63 prom.

Pareigūnai netruko sužinoti, kas sieja šią moterį su vežimėlio vagimi ir greitai rado jį namuose. Ten pat buvo ir pagrobtasis neįgaliojo vežimėlis.

Policininkai įtarė, kad vyras gali būti neblaivus ir, kaip reikalauja taisyklės, patikrino įtariamąjį alkoholio matuokliu. Kaip teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė, prietaisas parodė sunkiai įtikimą skaičių – 5,63 prom.

Medikų teigimu, tai yra mirtina žmogui alkoholio koncentracija organizme, bet viskas priklauso nuo asmens įpročio vartoti svaigalus.

Įtariamąjį ir pagrobtą vežimėlį pareigūnai nuvežė į policijos komisariatą. Valandėlę pasėdėjęs laikino sulaikymo kameroje 35-erių vyras buvo perkeltas į areštinę, kur blaivėjo dar ir ketvirtadienį ryte.

Socialinių paslaugų poreikio ir kokybės vertinimo skyriaus padalinio vadovė Danutė Butkevičienė teigė, kad neįgaliojo vežimėlių gauti nėra problema, svarbu, kad medikai išrašytų tokį poreikį bylojantį dokumentą ir žmogus atitiktų tam tikrus kriterijus. Įtariamojo numestuose dokumentuose nebuvo kalbos apie būtinybę nukentėjusiai skirti tokį vežimėlį.

„Mūsų įstaigoje toks įvykis – pirmas. Įvairios žmonėms reikalingos priemonės stovi ir priėmime, bet niekas be leidimo nėra pasiėmęs jokios jų. Keista, duodame priemones nemokamai, bet jas vis tiek vagia. Pareigūnai lyg ir minėjo, kad įtariamasis – jiems žinomas asmuo“, – pasakojo D. Butkevičienė.

Miesto policijos komisariate pradėtas vagystės tyrimas. Ketvirtadienį atsakingi centro darbuotojai parašė pareiškimą, tačiau vežimėlio dar neatgavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kl

Kl portretas
Čia stankaitienes firma? Ai ai. Neliko šaunios vadoves ir betvarke prasidejo

Pritariu

Pritariu portretas
Ne eilinių sugebėjimų turintis ir savo žodžio besilaikantis tikras džentelmenas. Jei ką pažadėjo tai ir ištesėjo.

oxy-poxy

oxy-poxy portretas
maladiec diedas=gerbiu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių